Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Wesele w Słupsku


400 odpowiedzi w tym temacie

#41 ~jo-asia~

~jo-asia~
  • Goście

Napisano 09 wrzesień 2008 - 22:09:11

I jak ta noc minęła?

:) przyjemniej niż zabawa sylwestrowa ;)

#42 ~czytelnik~

~czytelnik~
  • Goście

Napisano 10 wrzesień 2008 - 09:38:26

Niektórzy zabierają głos na temat, o którym nie mają pojęcia. Jak można porównywać dawne czasy świetnej słupskiej kuchni, z tym, co nam oferują teraz tzw. właściciele restauracji, czy barów. Tamtej świetności nie można pomijać, a tym bardziej cokolwiek zarzucać...no może tylko to, ze bardzo trudno było "zdobyć" stolik. Takich prawdziwych szefów kuchni już dziś się nie spotyka...dzisiaj wszyscy (właściciele) liczą tylko kasę, nie dbając przy tym o zadowolenie konsumenta...nie mówiąc o wyzyskiwaniu personelu.


To otwórz restaurację a nie wymądrzasz się tutaj - pewnie nie stać cię na żadną z naszych słupskich i dlatego wypisujesz bzdury.

#43 ~julia~

~julia~
  • Goście

Napisano 10 wrzesień 2008 - 17:24:05

ktoś tu sie zdenerwował...
...dużo można by pisać o dzisiejszych restauratorach...
a dlaczego tak Cie to ruszyło? czyżbyś był właścicielem-szefem?...prawda boli?...
I wierz mi, stać mnie nie na takie restauracje, ale nie z Tobą mi tu dyskutować, nie masz szans szefuniu

#44 ~czytelnik~

~czytelnik~
  • Goście

Napisano 10 wrzesień 2008 - 20:11:49

ktoś tu sie zdenerwował...
...dużo można by pisać o dzisiejszych restauratorach...
a dlaczego tak Cie to ruszyło? czyżbyś był właścicielem-szefem?...prawda boli?...
I wierz mi, stać mnie nie na takie restauracje, ale nie z Tobą mi tu dyskutować, nie masz szans szefuniu


tak się składa, że kiedyś prowadziłem restaurację w Trójmieście i znam ten biznes. W tej chwili zajmuję się innym biznesem i restauracje tylko odwiedzam :) na szczęście - bo wiem jaka to ciężka robota i ile nerwów - zwłaszcza przez takie wybrzydzające paniusie, które nawet nie potrafią trzymać sztućców. ale muszą się pokazać... swoją drogą gdyby one były cytuję "szefuniami" to by się działo....
Wracając do tematu jednak - ludzie niestety tacy są - zawsze narzekają i przyczepią się do byle czego - zwłaszcza kiedy mają zapłacić za dużą imprezę.
Ciekaw jestem jakie miejsce by poleciła Pani Julia...

#45 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 10 wrzesień 2008 - 20:13:31

Myślałam się że to forum jest po to żeby się zorientowaćgdzie tu u nas w Słupsku można zorganizować fajnie wesele a nie po to żeby się kłócić czy ktoś jest szefem czy może klientem.

#46 ~czytelnik~

~czytelnik~
  • Goście

Napisano 10 wrzesień 2008 - 20:15:13

P.S.

A co do wesel.. W słupsku jest chyba tylko kilka lokali mogących zrobić porządnie wesele. Liczy się duża sala, własna kuchnia a nie jakieś tam cateringi i swobodny dojazd. Można policzyć na palcach. Generalnie wszędzie jest podobnie.
pozdrawiam

#47 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 12 wrzesień 2008 - 13:01:25

Niektórzy zabierają głos na temat, o którym nie mają pojęcia. Jak można porównywać dawne czasy świetnej słupskiej kuchni, z tym, co nam oferują teraz tzw. właściciele restauracji, czy barów. Tamtej świetności nie można pomijać, a tym bardziej cokolwiek zarzucać...no może tylko to, ze bardzo trudno było "zdobyć" stolik. Takich prawdziwych szefów kuchni już dziś się nie spotyka...dzisiaj wszyscy (właściciele) liczą tylko kasę, nie dbając przy tym o zadowolenie konsumenta...nie mówiąc o wyzyskiwaniu personelu.

''Tamtej świetności nie można pomijać, a tym bardziej cokolwiek zarzucać''??..''Takich prawdziwych szefów kuchni już dziś się nie spotyka''?? wiem,że DZISIEJSI KUCHARZE /nieliczni/ umieją lepiej gotować i podawać niż ci z czasów PRL, :lol:tamci nie znali wielu przypraw:lol: NAJCZĘŚCIEJ UŻYWANE; MAGGI,majeranek,sól pieprz i papryka :P

#48 ~julia~

~julia~
  • Goście

Napisano 12 wrzesień 2008 - 20:49:26

Drogi "Czytelniku", ciekawe dlaczego zrezygnowałeś z prowadzenia restauracji ?zbyt dużo oczekiwałeś (kasy)?....za mało płaciłeś pracownikom...nie zadowoleni klienci...czy może coś innego?
Znasz tą ciężką pracę...nie wierzę.Wyobraź sobie,że ja znam, wiem, jaka to ciężka praca (nie właściciela oczywiście) tylko tych wykorzystywanych pracowników (nie ważne, jakim kosztem, ale ...musisz zrobić!).To, co powinno wykonywać 3 pracowników wykonuje 1...
A tak po za tym, to nie masz w ogóle pojęcia o tym, co piszesz...
Możemy podyskutować na innym forum - tu nie miejsce na te tematy, ludzie oczekują odpowiedzi, gdzie najlepiej zorganizowć wesele...więc, co proponujesz?

#49 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 12 wrzesień 2008 - 21:22:10

zdecydowanie restauracja Metro ;-] .bardoz mila obsluga, wiejski stol,duzo miejsca do zabawy... polecam

#50 ~magnolia~

~magnolia~
  • Goście

Napisano 12 wrzesień 2008 - 21:44:56

ktos wczesniej wspomniał o jantarze w Ustce,naprawde polecam, wesele+hotel,żarcie super(do tego poprawiny)za te pieniądze pełna satysfakcja,naprawde wysoki poziom

#51 ~jarko~

~jarko~
  • Goście

Napisano 12 wrzesień 2008 - 21:53:25

metro odradzam zdecydowanie...no może jedynie na małe bankiety, ale nie na wesela!

#52 ~~~25~~~

~~~25~~~
  • Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 05:58:41

Z Metra goście wyjdą głodni....

#53 ~czytelnik~

~czytelnik~
  • Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 17:22:38

Drogi "Czytelniku", ciekawe dlaczego zrezygnowałeś z prowadzenia restauracji ?zbyt dużo oczekiwałeś (kasy)?....za mało płaciłeś pracownikom...nie zadowoleni klienci...czy może coś innego?
Znasz tą ciężką pracę...nie wierzę.Wyobraź sobie,że ja znam, wiem, jaka to ciężka praca (nie właściciela oczywiście) tylko tych wykorzystywanych pracowników (nie ważne, jakim kosztem, ale ...musisz zrobić!).To, co powinno wykonywać 3 pracowników wykonuje 1...
A tak po za tym, to nie masz w ogóle pojęcia o tym, co piszesz...
Możemy podyskutować na innym forum - tu nie miejsce na te tematy, ludzie oczekują odpowiedzi, gdzie najlepiej zorganizowć wesele...więc, co proponujesz?



O jezuuuuuuuuu
bo teraz mam coś co pozwala mi normalnie zyc a nie siedziec calymii dniami i pilnować - współczuje wszystkim wlascicielom

co proponuje?
moze jakies mile spotkanie przy kawce:)

#54 ~czytelnik~

~czytelnik~
  • Goście

Napisano 13 wrzesień 2008 - 17:35:32

Drogi "Czytelniku", ciekawe dlaczego zrezygnowałeś z prowadzenia restauracji ?zbyt dużo oczekiwałeś (kasy)?....za mało płaciłeś pracownikom...nie zadowoleni klienci...czy może coś innego?
Znasz tą ciężką pracę...nie wierzę.Wyobraź sobie,że ja znam, wiem, jaka to ciężka praca (nie właściciela oczywiście) tylko tych wykorzystywanych pracowników (nie ważne, jakim kosztem, ale ...musisz zrobić!).To, co powinno wykonywać 3 pracowników wykonuje 1...
A tak po za tym, to nie masz w ogóle pojęcia o tym, co piszesz...
Możemy podyskutować na innym forum - tu nie miejsce na te tematy, ludzie oczekują odpowiedzi, gdzie najlepiej zorganizowć wesele...więc, co proponujesz?



PS
Nikt nie zmusza do pracy - nie musialas, moglas zrezygnowac i znależć inną pracę :) to chyba logiczne.

#55 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 16 wrzesień 2008 - 09:34:15

Ktoś napisał o pałacyku w Runowie na trasie Słupsk-Lębork koło Potęgowa?
Jak tam jest, bo zamierzam się wybrać i oblukać obiekt

#56 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2008 - 07:55:56

Byliśmy teraz w JAsminum z rodziną na weselu. Było naprawdę dużo jedzenia i smacznie. Ta restauracja budzi wiele kontrowersji... jedni chwalą inni mówia że porażka. Ale teraz mogę powiedzieć od siebie - wesele było naprawdę udane. Klimat też jest inny - drewno, ciepło w środku.

#57 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 25 wrzesień 2008 - 20:10:35

Na pewno nie robić wesela w lokalach:
:excl: bez klimatyzacji.
:excl: gdzie szef knajpy wciska kit nt. opłaty za wynajęcie sali
:excl: gdy szef knajpy poleca egzotyczne przystawki
:excl: gdy napoje gorące są wydzielone
:excl: kiedy w menu dominuje wędlina kupiona w sklepie lub hurtowni, ryby i sałatka jarzynowa,
:excl: w "Berelli" w Kobylnicy za żadne pieniądze jeżeli chociaż trochę szanujecie swoich gości

#58 ~Mężatka~

~Mężatka~
  • Goście

Napisano 26 wrzesień 2008 - 10:51:29

ja polecam Gościniec - Złoty Krąg w Kobylnicy;
super jedzenie i dużo!!!!!!, świetna obsługa, wspaniały wystrój, duza sala a ceny takie jak wszędzie;
Byłam tam na kilku imprezach, miałam tam własna imprezę - organizatorzy nigdy nie zawiedli!!!!!!!
Nie sa aż tak znani - podobno sa na rynku dopiero 2 lata:), ale markę maja juz wyrobiona:)

POLECAM, POLECAM, POOOOOOLECAM .... :)

#59 ~weselniczka:)~

~weselniczka:)~
  • Goście

Napisano 26 wrzesień 2008 - 11:02:20

A czy ktoś wie coś na temat lokalu w Kobylnicy "Złoyu krąg"??


Super lokal!!! Pollecam!!!!
Jedzenie, obsługa pierwsza klasa!!!!
Lokal na poziomie.

#60 ~biesiadnik~

~biesiadnik~
  • Goście

Napisano 26 wrzesień 2008 - 21:38:47

Super lokal!!! Pollecam!!!!
Jedzenie, obsługa pierwsza klasa!!!!
Lokal na poziomie.


To wszystko prawda z wyjątkiem tego, że lokal jest super. Byłem tam na weselu latem i niestety brak klimatyzacji dokuczał potwornie tym bardziej, że sala jest zrobiona w starym domku wiejskim, a w nich z natury są niskie pomieszczenia.
Lokal można polecić na pewno ze względu na miłą obsługę i jedzenie - robią smaczne i goście nie wyjdą głodni. Dodatkowym atutem jest dużo przestrzeni wokół budynku. Wesele w Złotym Rogu latem? - tak, ale stoły i zabawa przed chałupą i wtedy będzie super.

Nigdy w życiu wesela w Berelli w Kobylnicy o ile jeszcze nie daj Boże istnieje. Sprawdziłem osobiście i nigdy więcej bez swoich kanapek i kawy tam nie pójdę.



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych