Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »


51 odpowiedzi w tym temacie

#21 ~Gosia~

~Gosia~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 12:27:17

Własnie zjadłam boscaiola pyszny!!!!!napewno wrócę!!!!



#22 ~Don~

~Don~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 12:28:09

masakra, nie polecam



#23 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 12:45:43

Ale się czepiacie tego miasta!!! Jaka to znowu wieś?! Co Wy tacy nie dowartościowani! Pomysł na lokal fajny miejsce fajne a czy się sprawdzi to czas pokaże :) szkoda ze nie robią tego na miejscu tylko leży nie wiadomo ile w tych pojemnikach. No ale z tego co widać zainteresowanie mają duże.

#24 ~Kasia~

~Kasia~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 12:48:23

Gratuluję bardzo dobry pomysł zawsze jest następny lokal gdzie można coś innego zjeść.

Życzę powodzenia i oby jak najdłużej istniał .



#25 ~xyz~

~xyz~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 13:01:16

Gnocci okropne, sama mąka - nie polecam, tak samo jak spagetti bolognese, gdzie, jak ktoś wcześniej słusznie napisał, sosu jak na lekarstwo. Za to zupa pomidorowa przepyszna

Nie mniej jednak, pójdę jeszcze spróbować inne sosy - uwielbiam makarony i dam im jeszcze jedna szansę. Wydaje mi się, że właścicielka powinna jednak trochę bardziej zainwestować w klienta, tym bardziej, że za 8 zł można kupić kebaba z mięsem i surówkami.



#26 ~Adam~

~Adam~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 13:33:13

Miasto kebabów co by się nie pojawił jakiś lokal zaraz albo z hasana albo od danka z kebab housa zaczynają się posty wole kebsa lepiej dołożyć i zjeść kebsa, pies pomielony razem z budą w tych kebabach...lepiej dla odmiany makaron chociaż człowiek wie co je...a na pewno zdrowiej, dość lobowania pod każdym postem z jedzeniem kebabów....



#27 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 13:49:53

Otwórz lokal i sprzedawaj za 2zł porcję gamoniu. Ludzie to ku*** za darmo najlepiej by chcieli. Dlatego wszystko pada w tej wsi zwanej Słupsk

 

 

Liczy się to, ile czasu trzeba u pazernych prywaciarzy pracować na najtańszą porcję. Gdyby to był za 10min pracy to OK. Jak za godzinę- a tak w Słupsku płacą, to drożyzna.

 



#28 ~Aśka~

~Aśka~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 13:51:50

rozumiem, że pracownicy z lokali tej pani dostali za zadanie pisanie pozytywnwych komentarzy :)

Mało ciekawe, kompletnie mnie nie interesuje taki lokal.



#29 ~klientka~

~klientka~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 13:54:15

Moje wrażenia z 3 wizyt:

1. wystrój super (choć w ciepły dzień temperatura wewnątrz jest nie do zniesienia - poratowaliśmy się paletami na zewnątrz i było miło), 

 

2. bardzo praktyczne pudełeczka, fajne ulotki i papierowe torby, miła obsługa,

 

3. porcja "mała" w sam raz dla głodnej kobiety, którą byłam ja, ale "duża" zdecydowanie nie zaspokoiła głodnego mężczyzny. Trudno było uwierzyć, że połowa kartonika to prawie 3/4 kg pasty...

 

4. Sos  boscaiola oceniam na 8/10, bolognese bardzo słabe ze względu na minimalną ilość sosu (o czym ktoś już tu wspominał), sos serowy bardzo przeciętny. 

 

5. Tiramisu mdłe i niewyraźne w smaku.

 

Idea super, brakowało takiego miejsca w Słupsku. Ogromny plus za makaron.

 

Może odwiedzę to miejsce jeszcze raz ale tylko na sos  boscaiola, w innych wyczułam "wersję oszczędnościową" i małą wartość smakową.

 

 

 



#30 ~Filutek~

~Filutek~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 14:24:24

bez miedzi bieda w domu siedzi i nie jeczy  na forum

Jest wolność słowa, więc każdy może wyrazić swoje zdanie.  Nie ważne czy pozytywne czy negatywne.  Jest w końcu demokracja.



#31 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 14:31:50

No to jak Ciebie nie interesuje droga Aśko,to nie wypowiadaj się na ten temat. Siedzisz w domu i się nudzisz?? To zajmij się szydełkowaniem jak wiele innych ludzi źle wypowiadających sie na ten temat. Najlepiej Waszym zdaniem byłoby to zamknąć i miasto kompletnie by umierało. Staje się to miasto emerytów i umarlaków przez takich psioczących ludzi. Zajmijcie się tym co potraficie najlepiej,czyli pierdzeniem w kanapę i nie wychylajcie swoich obrzydliwych i zakłamanych faciat.  A tak?? Coś się dzieje. Brawo dla właścicieli za pomysł. Myślę,że jest to jakaś odmiana w porównaniu do wszystkich lokali gastronomicznych.



#32 ~Aśka~

~Aśka~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 14:42:35

No to jak Ciebie nie interesuje droga Aśko,to nie wypowiadaj się na ten temat. Siedzisz w domu i się nudzisz?? To zajmij się szydełkowaniem jak wiele innych ludzi źle wypowiadających sie na ten temat. Najlepiej Waszym zdaniem byłoby to zamknąć i miasto kompletnie by umierało. Staje się to miasto emerytów i umarlaków przez takich psioczących ludzi. Zajmijcie się tym co potraficie najlepiej,czyli pierdzeniem w kanapę i nie wychylajcie swoich obrzydliwych i zakłamanych faciat.  A tak?? Coś się dzieje. Brawo dla właścicieli za pomysł. Myślę,że jest to jakaś odmiana w porównaniu do wszystkich lokali gastronomicznych.

Droga właścicielko skoro to miasto emerytó to załóż apteke :)



#33 Sos Czosnkowy

Sos Czosnkowy

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 411 postów

Napisano 22 wrzesień 2014 - 14:57:21

Słabe to to. Lokal bez rewelacji.

Już w takiej komunie jak Poranek lepiej jeść dają.



#34 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 15:11:50

Też byłem i niestety. ...na wierzchu trochę sosu a pod spodem suchy makaron, który nie miał smaku. Pomysł fajny ale obsługa zagubiona. Wystarczy trochę zmian i lojal super. ...

#35 ~zal.pl~

~zal.pl~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 15:17:26

Wtrącę swoje trzy grosze bo idea słuszna.

 

Kuchnia włoska, a do takiej inspiruje tenże lokal, cieszy się popularnością. Jak na zagłębie pizzerii i kebabów to próba dań makaronowych wygląda dobrze. JEDNAK, trzeba pamiętać że to tylko makaron wiec cena porównywalna do pizzy (ok,ok ze 2 zł mniej) ale tez wyższa niż kebab to nie wróży kokosów. Oczywiście rozumiem marketing i wiem że koszty wynajmu jak i energii to gro cena dania no ale...

Podobna idea panuje od lat w dużo większych miastach a jednak oni potrafią. Dla przykładu Poznań i ich sieć Piccolo podająca makarony. Nie dość ze porcje mają zdecydowanie większe (smakowo gorsze, dania głownie dla studentów) to jednak koszta mają wyższe a ceny finalnych dań niższe o POŁOWE (pojedyncza porcja bolońskich za 4,5). Nic to, przejdźmy do jakości.

 

jak już wspomniałem w porównaniu do innych barów z makaronami to nasze rodzime jest DOBRE. Ktos wspomniał że przy białym sosie nie natknął się na pieczarki. Ja się natknąłem, a oceniając smak muszę przyznać że był to sos SWIERZY. Jadłem wieczorną pora a sos był robiony, na oko, rano. Bądźmy sprawiedliwi, to NIE JEST restauracja gdzie kucharz kucharzy tuż przed podaniem ! jak na fast food (tak, to jest fast food !) to jakośc jest na prawde dobra !

Minusem i to sporym jest fakt że mija się z kuchnią włoską. Tego akurat nie rozumiem ponieważ w dekoracjach jest mnóstwo ziół a np. sos z pietruszką NIE zawierał pietruszki. kuchnia włoską powinna pachniec i to intensywnie bazylią, koprem czy pietruszką a tego tam nie ma, A SZKODA. Taki mały dodatek a jakże zmienia oblicze kuchni !

 

Ostatnia sprawa, jeśli podjęła Pani pomysł realizacji fast foodu i serwuje pani w kartonikach to co stoi na przeszkodzie obnizyc koszty i wydawac "z okienka" ? Jeśli jednak posiada pani kawałek lokalu i włożyla Pani serce w jego wystrój to GRZECHEM jest nie podawać również na talerzach przy stole. Kwestie hccp oraz higieny pracy jest jak najbardziej do ogarnięcia SKORO posiada Pani również pizzerie w innym punkcie, PRAWDA ?

 

Ocena końcowa:

Gdyby udało się zmniejszyć koszty o 1/3 a tym samym przełozyc to na cene produktu to biorąc pod uwagę DOBRĄ jakość lokal może się utrzymać. bardzo proszę również rozszerzyć JEDNAK działalność o inny fast foodowe wynalazki włoskiej kuchni jak kanapki na gorąco (panini) czy też zestawy sałatek w kartoniku na wynos.

Życzę Pani szczęścia no i powodzenia w biznesie !



#36 ~Zenek~

~Zenek~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 16:11:33

Albo ja mam pecha, albo beznadzieja. 15 min po złożeniu zamówienia przypomniałem się nieśmiało obsłudze, po czym uzyskałem zapewnienie, że już, natychmiast. Kolejne 5 minut i informacja, ze dwóch rodzajów zamówionych sosow nie ma. Zaproponowano mi 3, które zostały w ofercie. Nie skorzystałem i opusciłem lokal... A było dopiero po 15, czyli kilka godzin do zamknięcia lokalu. Nie mogę ocenić smaków, bo nie dane mi było spróbować.

#37 ~Ewelina~

~Ewelina~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 16:14:07

Żenada na maxa.... :(



#38 ~masztalerz~

~masztalerz~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 16:46:30

Magda Słonica Gęśler przyjedzie i naprawi. Będzie sos na całym makaronie i wśrodku w rurce też. Miłego dnia.



#39 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 16:47:01

Równie dobrze mogłoby tego nie być. Nic specjalnego



#40 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 22 wrzesień 2014 - 16:48:08

Magda Słonica Gęśler przyjedzie i naprawi. Będzie sos na całym makaronie i wśrodku w rurce też. Miłego dnia.

nie ma czego naprawiać

żeby coś naprawić to coś musi być





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych