Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

20 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 16 październik 2009 - 10:05

Powinno być 30 baterii zamiast 10 rakiet !
Po co GP żywcem przepisuje bzdury z Gazety Wyborczej ?
Po za tym biorąc pod uwagę że bateria to 6-8 wyrzutni plus radary to do obsługi jednej baterii potrzeba przynajmniej 50-80 osób razy 30 baterii.
Policzcie sobie ile to daje ludzi.
Gazety piszą jakieś niesprawdzone bzdury !

#2 ~~adam~~

~~adam~~
  • Goście

Napisano 16 październik 2009 - 10:11

blagajmy o wizy

#3 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 16 październik 2009 - 11:18

przywrócić wizy dla amerykańców

#4 ~Razor~

~Razor~
  • Goście

Napisano 16 październik 2009 - 13:57

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 16.10.2009, 12:18:51 napisał

przywrócić wizy dla amerykańców
wlasnie, przywrocic wizy dla tych burakow. Niby z jakiej racji my musimy miec wize do USA a oni do nas nie? Miejmy nadzieje, ze polski rzad przestanie lizac tylek ameryce ktora ma nas za kra 3 swiata.

#5 ~zorro~

~zorro~
  • Goście

Napisano 16 październik 2009 - 15:56

Żałosne wypowiedzi powyżej, wcześniej było biadolenie o brudnych bombach o tym że zaczną nas atakować terroryści, biznesmeni będą uciekać itd. itp.

A teraz wizy przeszkadzają ;) oczywiście jak USA zrezygnują z jakichkolwiek rakiet to się zacznie płacz że nas zdradzili... nie dawno Rosja grozi atakiem atomowym każdego kto wyda się podejrzanym i co i nic? wszyscy zadowoleni "przyjaciel" Nam krzywdy nie zrobi oni zawsze nas bronili przed wstrętnymi Jankesami ;)

#6 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 16 październik 2009 - 16:29

NIE dla amerykanskich okupantow, tj wbrew woli Polakow, żadamy REFERENDUM, Nie zgadzamy sie na ponowna okupacje Polski,

#7 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 16 październik 2009 - 16:39

Myślę, ze następne rządy wsadza do kryminału tych co zgodzili się na zainstalowanie obcych wojsk i baz wojskowych w Polsce przez Amerykanów, oraz zgodzili się na ponowna okupacje Polski, jest na to odpowiedni paragraf. Nie mamy zamiaru byc celem atakow.

#8 ~zorro~

~zorro~
  • Goście

Napisano 16 październik 2009 - 17:47

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 16.10.2009, 17:39:22 napisał

Myślę, ze następne rządy wsadza do kryminału tych co zgodzili się na zainstalowanie obcych wojsk i baz wojskowych w Polsce przez Amerykanów, oraz zgodzili się na ponowna okupacje Polski, jest na to odpowiedni paragraf. Nie mamy zamiaru byc celem atakow.

Masz rację!!! wsadzić Kwaśniewskiego i całą SLD i ich klonowe odmiany bo to Oni podpisali wejście do NATO i sprowadzili tu to nieszczęście które nie chce nas bronić.

#9 ~Kicha~

~Kicha~
  • Goście

Napisano 18 październik 2009 - 00:38

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 16.10.2009, 17:39:22 napisał

Aleś się rozgadał. A skąd wiesz , że to spodziewane referendum pójdzie po Twojej myśli. Wcale tak nie musi być . Jeśli się wybrało za dom rodzinny płachetkę ziemi między Bałtykiem a Tatrami którą od zawsze Zachód i Wschód traktuje jak korytarz wtedy warto pomyśleć co uczynić aby żyć tu bezpiecznie a nie jak na pomoście pędzącego pociągu w " geopolitycznym przeciągu". Może warto zadumać się nad tą prostą sprawą zanim powie się NIET.

#10 ~alexia~

~alexia~
  • Goście

Napisano 29 grudzień 2009 - 16:12

Ja jestem zona amerykanskiego zolnieza stacjonujacego w NiemczechPracowalam takze 2lata na bazie amerykanskiej w Anglii i znam ten problem bardzo dobrze....Oczywiscie jest jakies ryzyko ataku, oczywiscie jest to wpuszczanie jakiejs czesci obcego panstwa na nasze terytorium.Jest to takze,o czym glosno sie nie mowi sposob na bezrobocie w tym regionie,doswiadczenie obcej kultury-co bedzie skutkowalo lepszym np.angielskim,obsluga klienta,z ktora w Polsce jest problem,da to szanse naszym inwestorom,firmom....wierzcie mi,kazdy na tym skorzysta...Zwroccie tez uwage, ze amerykanskie bazy sa niemalze wszedzie w Europie i jakos nikt tych krajow nie atakuje.Jezeli Rosja bedzie chciala nas zaatakowac to i tak to zrobi czy bedzie baza w Polsce,czy nie.

#11 ~pareslowod wschodnich brac~

~pareslowod wschodnich brac~
  • Goście

Napisano 23 styczeń 2010 - 02:00

POLACZKI

JEŻELI MY WAS ZAATAKOWAT RAKIETA MY WAS PRĘDZEJ ZAATAKOWAT NIŻLI BEZ AMERYKA CO BY BYŁA AMERYKA U WAS

POLAND RUSSIAN PEACE

#12 ~oooooooooossssssssssssss~

~oooooooooossssssssssssss~
  • Goście

Napisano 14 luty 2010 - 00:14

Wyświetl postUżytkownik Razor dnia 16.10.2009, 13:57:13 napisał

wlasnie, przywrocic wizy dla tych burakow. Niby z jakiej racji my musimy miec wize do USA a oni do nas nie? Miejmy nadzieje, ze polski rzad przestanie lizac tylek ameryce ktora ma nas za kra 3 swiata.
amerykanie to grubasy co wpier***.. paczki i mysla,ze sa the best a polski zolnierz zapier***a za nich w afganie.

#13 ~Parabellum~

~Parabellum~
  • Goście

Napisano 19 luty 2010 - 00:01

Wyświetl postUżytkownik alexia dnia 29.12.2009, 16:12:50 napisał

Ja jestem zona amerykanskiego zolnieza stacjonujacego w NiemczechPracowalam takze 2lata na bazie amerykanskiej w Anglii i znam ten problem bardzo dobrze....Oczywiscie jest jakies ryzyko ataku, oczywiscie jest to wpuszczanie jakiejs czesci obcego panstwa na nasze terytorium.Jest to takze,o czym glosno sie nie mowi sposob na bezrobocie w tym regionie,doswiadczenie obcej kultury-co bedzie skutkowalo lepszym np.angielskim,obsluga klienta,z ktora w Polsce jest problem,da to szanse naszym inwestorom,firmom....wierzcie mi,kazdy na tym skorzysta...Zwroccie tez uwage, ze amerykanskie bazy sa niemalze wszedzie w Europie i jakos nikt tych krajow nie atakuje.Jezeli Rosja bedzie chciala nas zaatakowac to i tak to zrobi czy bedzie baza w Polsce,czy nie.
Co do wiz do USA: Nawet gdyby nie było ograniczeń na wizy, to nic nam to by nie dało. Wiza jest tylko świstkiem zezwalającym na podróż do USA. Przebicie się do wewnątrz to już inna sprawa. Wystarczy że się nie spodobacie komuś na bramce, i "cya next time motherfucker". Wiza posiada kategorie.. i oczywiście tę pewną dostają tylko ważne osoby "delegowane". Więc nie łudźcie się że to by rozwiązało problem, bo mogą cofać wszystkich.. a za bilet wam nie zwrócą.
Wprowadzic wizy dla USA? Czysta głupota.. tak czy siak mało ich, nikt by się tam nie zmartwił.
Atak:
Jak najbardziej, atak byłby możliwy a nawet stanowiłby prowokację, niekoniecznie do imiennego ataku. Pamiętać należy, że choćby zamontowali 1000 anty-rakiet... w arsenale samej Rosji jest X razy więcej pociskow balistycznych, czyli nic nikogo na tej Ziemi nie uratuje przed takim gradem..tym bardziej że posiadają różne systemy rakietowe, a niektore klasy pocisków mogą przenosić więcej niż jedną głowicę(pomijam że Rosja łamała i łamie traktaty o nieproliferacji BMR). Generalnie na naszej planecie OFICJALNIE zgromadzony arsenał jest w stanie zniszczyć tę niebieską kulkę 4 razy zostawiając kamień na kamieniu. Więc kto ma Boga niech się modli, a kto nie niech ma nadzieje.
Jedyny plus to zatrudnienie... ale warto naruszać dla tego bezpieczeństwo kraju i świata?

Użytkownik Parabellum edytował ten post 19 luty 2010 - 00:08

#14 ~Patiii ! :d~

~Patiii ! :d~
  • Goście

Napisano 22 luty 2010 - 23:49

Tarcza antyrakietowa żal .... ; / Nie chcem jej po bd wojna z rosjanami a tego to ja nie chcem bo bd masakra ;/ A amerykańce niech spadają ;p

#15 ~Emka~

~Emka~
  • Goście

Napisano 23 luty 2010 - 23:26

Wyświetl postUżytkownik Patiii ! :d dnia 22.02.2010, 23:49:58 napisał

Tarcza antyrakietowa żal .... ; / Nie chcem jej po bd wojna z rosjanami a tego to ja nie chcem bo bd masakra ;/ A amerykańce niech spadają ;p
Pati, dziecko może wykorzystaj ostatnie dni ferii na powtórkę zasad ortograficznych :rolleyes:

#16 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 10 marzec 2010 - 19:06

Amerykanie to najgłupszy naród świata,banda plugawych kłamców nie widzących niczego po za czubkiem swojego nosa.
Napadają na kraje bogate w ropę żeby zawładnąć ich surowcami. To wszystko pod przykrywką ''misji pokojowych''
Nasi ojcowie walczyli i ginęli za Polskę ,za naszą niepodległość. Przez prawie 50 lat byliśmy okupowani przez Związek Radziecki,
dużo ludzi musiało zginąć zanim udało się wyrwać z pod ich ''opieki''.
Teraz nasz rząd zachowuje się jak zacofani tubylcy, którzy za kolorowe koraliki( zużyty sprzęt wojskowy) sprzedają nasz kraj.
W dupę się pchają amerykanom i nie pomaga to że oni przed nami mocno zaciskają zwieracze odbytu.
Nie potrzebujemy zniesienia wiz do stanów, a im powinniśmy wprowadzić wizy.
Powinno być referendum w sprawie tarczy , a na pewno ludzie by się nie zgodzili na jej budowę.

#17 ~dominika55~

~dominika55~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 13:40

ciekawe czy ktoś chciałby mieć pod nosem tarczę antyrakietową - chyba że daleko od swojego miejsca zamieszkania (bo wiadomo że w razie ataku to byłoby pierwsze miejsce uderzenia)- straszą nas Iranem czy Irakiem - ale to nieprawda - Zachód boi się Rosji, która już ma wzmocnione granice od zachodu. A poza tym z drugiej strony szykują nam elektrownię atomową - NAJGORSZE JEDNAK JEST TO - ŻE NIKT OBYWATELI Z NASZEGO KRAJU I REJONU O NIC NIE PYTA, TRAKTUJĄC NAS JAK BYDŁO

#18 ~DOMINIKA55~

~DOMINIKA55~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 13:53

Wyświetl postUżytkownik alexia dnia 29 grudzień 2009 - 16:12 napisał

Da a jakże pracę lokalnym dziewczynom "z dobrego Domu" i faktycznie zmniejszy się bezrobocie - bo nie inwestorom - w Słupskiej strefie Ekonomicznej nikt nie chce inwestować swoich pieniędzy - pod nosem amerykanów; o jakiej kulturze mówisz - ok. 500 osób ma zmienić kulturę (chyba że amerykanie dorwą sie do alkoholu - i bedą zachowywać się jak anglicy, którzy przyjeżdżają na weekend do Krakowa)- obsługa w Polsce i Słupsku nie jest najgorsza, więc bzdur nie opowiadaj; a skoro twierdzisz, że Rosjanie i tak zaatakują bez względu na obecność bazy - TO JESTEM SŁUPSZCZANKĄ I WOLĘ ŻEBY AMERYKANÓW (chyba, że turystów) I TARCZY NIE BYŁO NIE TYLKO W SŁUPSKU ALE I W POLSCE

#19 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 15:13

Bedziemy celm atakow, Polska zaprzedana nastepnym okupantom.
Tarcza to E N K L A W A , to państwo w państwie, pozbyliśmy się jednych okupantów ze wschodu, rząd sprowadza następnych terrorystów amerykańskich, nie zgadzamy się na ponowna okupacje Polski,
TO ZBRODNIA postawić tarcze obok 100 tyś miasta ! / 4 km / jak można , gdzie wasze sumienia, czy je macie, co nie zdajecie sobie sprawy z zagrożenia, na co nas skazujecie !

#20 ~klo~

~klo~
  • Goście

Napisano 04 kwiecień 2012 - 21:56

kk

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych