Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

64 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~adam~

~adam~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 07:35

(...)

#2 ~gosc~

~gosc~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 08:00

Kto rzadzi tym miastem tak doskonale? Pieniadze wyciekaja i szkoly sie liwiduje ?

#3 ~mirek~

~mirek~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 08:12

Tak samo jest z ap edukacja , zapisalem się ,zajęcia mialy odbywac sie na ul. Sklodowskiej w Słupsku, odbyło sie kilka zajęć w ciasnych salkach, póżniej nastepne zajęcia odwołano aż wczoraj dostalem pismo że zostałem skreślony z listy słuchaczy.

#4 ~ZZ~

~ZZ~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 08:44

Wyświetl postUżytkownik gosc dnia 18 luty 2012 - 08:00 napisał

Kto rzadzi tym miastem tak doskonale? Pieniadze wyciekaja i szkoly sie liwiduje ?
Przeczytałeś o czym jest artykuł ?

#5 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 09:29

''W/g dokumentacji szkolnej uczniów było tysiąc, a chodziło ok. 250 osób.''Od dawna wiadomo,że kto ma trudności z ukończeniem szkoły dziennej,TO ZAOCZNIE/??/ MOŻE ZDOBYĆ NAWET MAGISTRA. BYLE PŁACIŁ CZESNE. I takich mamy magistrów jakie młodzieży nauczanie. ;)

#6 ~VIOLA~

~VIOLA~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 09:35

Nie ma się czemu dziwic skoro szkoły zatrudiaja ludzi ktorzy placa za zapisanie sie do szkoly a uczniowie technikum informatycznego beda mieli darmowe praktyki u bajcara. To sa dopiero jaja

#7 ~Bodzio~

~Bodzio~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 09:40

(...)

Użytkownik -Kazik- edytował ten post 18 luty 2012 - 12:59
nie na temat

#8 ~zorro~

~zorro~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 09:51

Cytat

– Samego protokołu z kontroli do dzisiaj nie mamy, ale doszły do mnie informacje, iż nie stwierdzono u nas tzw. martwych dusz – poinformowała nas Andżelika Cysewska.

Według niej sposób i tryb prowadzenia kontroli przez Leszka Pińkowskiego, kierownika Biura Kontroli Zarządczej, jest nie do przyjęcia i istotnie wykracza poza powszechnie obowiązujące przepisy prawa i uchwały Rady Miejskiej w Słupsku.

Pińkowski jako UB-ecki celebryta wdraża swoje metody wypracowane za komuny, i jak widać te same metody w tedy jak i dzisiaj są skuteczne w zastraszaniu.

#9 ~as~

~as~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 10:18

(...)

Użytkownik -Kazik- edytował ten post 18 luty 2012 - 12:59
nie na temat

#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 10:39

Wyświetl postUżytkownik zorro dnia 18 luty 2012 - 09:51 napisał

Pińkowski jako UB-ecki celebryta wdraża swoje metody wypracowane za komuny, i jak widać te same metody w tedy jak i dzisiaj są skuteczne w zastraszaniu.
:unsure: a może jednak wie jak działają tzw szkoły ZAOCZNE ;)

#11 ~Kasia23~

~Kasia23~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 10:47

w Twojej-Szkole nie ma czesnego, nauka jest za darmo, wiem, bo tam się uczę, nie wiem skąd urząd miasta wziął liczbę 250 osób na zajęciach,chyba policzył uczniów z jednej szkoły, a zajęcia są w dwóch szkołach, hahaha...Prawdą jest to, że we wrześniu i październiku chodziło nas więcej, a teraz tych osób nie ma w dziennikach w drugim semestrze, czyli zostali wyrzuceni ze szkoły, o co tyle szumu?

#12 ~gosc~

~gosc~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 10:48

Skontrolować wszystkie szkoły co do 1 złotówki.

Prywaciarze nie będą się bogacić na naszych podatkach.

#13 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 10:54

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 18 luty 2012 - 09:29 napisał

''W/g dokumentacji szkolnej uczniów było tysiąc, a chodziło ok. 250 osób.''Od dawna wiadomo,że kto ma trudności z ukończeniem szkoły dziennej,TO ZAOCZNIE/??/ MOŻE ZDOBYĆ NAWET MAGISTRA. BYLE PŁACIŁ CZESNE. I takich mamy magistrów jakie młodzieży nauczanie. ;)

nie obrażaj ludzi magistra nie dostaję się tylko za płacenie czesnego.

Propouję podnieść swoje wykształcenie i samemu się przekonać

#14 ~Werci764~

~Werci764~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 11:17

Wszystkim wszem i wobec wiadomo, że Urząd Miasta chce wykurzyć wszystkie obce prywatne szkoły ze Słupska, a szkoły przyjaciół pana prezydenta oczywiście zostaną...

#15 ~ARTUR~

~ARTUR~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 11:28

Wyświetl postUżytkownik Werci764 dnia 18 luty 2012 - 11:17 napisał

Wszystkim wszem i wobec wiadomo, że Urząd Miasta chce wykurzyć wszystkie obce prywatne szkoły ze Słupska, a szkoły przyjaciół pana prezydenta oczywiście zostaną...

To fakt. Ponadto Kobyła ma chętkę na niektóre budynki. Ciekaw jestem, na jakim etapie jest sprawa, która toczy się w Prokuraturze wobec SB-ka. Wedle reguł Kobyłki powinien być zwolniony.

#16 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 11:55

Wyświetl postUżytkownik gość dnia 18 luty 2012 - 10:54 napisał

nie obrażaj ludzi magistra nie dostaję się tylko za płacenie czesnego.

Propouję podnieść swoje wykształcenie i samemu się przekonać
Proponuję poprawkę z egzaminu..powyższa wypowiedż świadczy o tej konieczności :unsure:

#17 ~Lanie wody wyszło z mody~

~Lanie wody wyszło z mody~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 12:04

Wyświetl postUżytkownik Kasia23 dnia 18 luty 2012 - 10:47 napisał

w Twojej-Szkole nie ma czesnego, nauka jest za darmo, wiem, bo tam się uczę, nie wiem skąd urząd miasta wziął liczbę 250 osób na zajęciach,chyba policzył uczniów z jednej szkoły, a zajęcia są w dwóch szkołach, hahaha...Prawdą jest to, że we wrześniu i październiku chodziło nas więcej, a teraz tych osób nie ma w dziennikach w drugim semestrze, czyli zostali wyrzuceni ze szkoły, o co tyle szumu?
BEZPŁATNA NAUKA?:''Dla naszych absolwentów przygotowaliśmy specjalną ofertę cenową, w której oferujemy 10% zniżki czesnego.''

#18 ~bezpłatna?~

~bezpłatna?~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 12:10

Wyświetl postUżytkownik Kasia23 dnia 18 luty 2012 - 10:51 napisał

A to co?;''2011-05-18 11:10:27
Rozpoczęliśmy już nabór na rok szkolny 2011/2012 serdecznie zapraszamy do naszych trzech oddziałów,
Osiedle Lotnisko ul. Nauczycielska 19 (budynek Gimnazjum nr 5) tel 56 46 105 32
Osiedle Strzemięcin ul. Śniadeckich 6 tel 56 46 118 54
ul. Żeromskiego 8 tel. 56 46 332 19
Z przyjemnościa informujemy o trwającej promocji - czesne 0 złotych''
ZAPRASZAMY!!!!!

#19 ~Juri~

~Juri~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 12:12

Mysle, że Ratuszowi chodzi o kase, wszystko poszlo na premie i odprawy zrobili gigantyczna dziure w budzecie maista i teraz wszystkich beda sparwdzac.... może pora sprawdzić RATUSZ ??

#20 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 18 luty 2012 - 12:16

Wyświetl postUżytkownik ZZ dnia 18 luty 2012 - 08:44 napisał

Przeczytałeś o czym jest artykuł ?
Obrońco rządzących miastem, jeśli przeczytamy tylko tytuł, to jest mowa o jednej szkole, ale artykuł jest dość obszerny i nie tylko o podejrzeniu nieprawidłowości w jedenj szkole.
Czytam: "Już blisko rok inspektorzy z Biura Kontroli Zarządczej słupskiego ratusza sprawdzają wykorzystanie dotacji oświatowych, które otrzymują działające w mieście placówki niepubliczne. W sumie jest ich ponad osiemdziesiąt" i zastanawia mnie taki poziom nasycenia Słupska placówkami oświatowymi. Jedna niepubliczna placówka oświatowa na ok. 1000 mieszkańców???
A szkoły publiczne, o które walczą rodzice, nauczyciele i inne osoby wspierające są bezpardonowo wycinane???

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych