Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Smacznym szeptem po uszku


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

#21 EyesOfSoul

EyesOfSoul

    Los ojos del Alma

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 13052 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 08:59:41

I jak to mięsko? Bo ja czekam na ten przepis, a tu cisza ;)



#22 ~Ala2~

~Ala2~
  • Goście

Napisano 16 czerwiec 2013 - 09:31:01



I jak to mięsko? Bo ja czekam na ten przepis, a tu cis

[...]


Użytkownik Ala2 edytował ten post 19 czerwiec 2013 - 20:38:15


#23 EyesOfSoul

EyesOfSoul

    Los ojos del Alma

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 13052 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 10:03:27

mniamm.... dzięki :*



#24 knur

knur

    Ⓚ Ⓝ Ⓤ Ⓡ

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 6686 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 12:05:55

gdzie zdjęcia?



#25 EyesOfSoul

EyesOfSoul

    Los ojos del Alma

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 13052 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 12:12:09

Wyimaginuj sobie :D Kto jak kto, ale knur powinien mieć ten obraz szyny w głowie ;)



#26 knur

knur

    Ⓚ Ⓝ Ⓤ Ⓡ

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 6686 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 12:23:51

no nie wiem... ;)

 

15278046_1.jpg



#27 EyesOfSoul

EyesOfSoul

    Los ojos del Alma

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 13052 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 12:40:51

No to Ci się udało :lol: Fajne te szyny, chyba sobie na tapetę wrzucę ;)



#28 ~Ala2~

~Ala2~
  • Goście

Napisano 16 czerwiec 2013 - 15:23:47

gdzie zdjęcia?

Masz słabą wyobrażnię ? Jak zrobisz, to zobaczysz... :P



#29 knur

knur

    Ⓚ Ⓝ Ⓤ Ⓡ

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 6686 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 15:27:01

hmmm...

jak gotowana to chyba taka?

 

DSC03862.JPG

 

a jakby ja ciut podpiec po ugotowaniu, to taka?

szynka.JPG

 

lub taka?

szynka_peklowana.jpg


Użytkownik knur edytował ten post 16 czerwiec 2013 - 15:33:49


#30 ~Ala2~

~Ala2~
  • Goście

Napisano 16 czerwiec 2013 - 15:30:04

hmmm...

DSC03862.JPG

Ale jesteś szybki, Knurku....SUPER.... :)



#31 EyesOfSoul

EyesOfSoul

    Los ojos del Alma

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 13052 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 15:33:20

Knurek, nawet nieźle Ci wyszło ;) Wygląda smakowicie :P

Ale Ty jesteś błyskawica. Knur Ekspresowy :D



#32 ~Ala2~

~Ala2~
  • Goście

Napisano 16 czerwiec 2013 - 15:34:54

Knurek, nawet nieźle Ci wyszło ;) Wygląda smakowicie :P

Ale Ty jesteś błyskawica. Knur Ekspresowy :D

Może być szefem kuchni... :D



#33 EyesOfSoul

EyesOfSoul

    Los ojos del Alma

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 13052 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 15:43:51

Specjalność szefa kuchni: Szyjka indycza w sosie własnym :P

Albo śmietanowo- ziołowym :lol:

ufff....help!!!!! :lol:


Użytkownik EyesOfSoul edytował ten post 16 czerwiec 2013 - 15:44:35


#34 ~Ala2~

~Ala2~
  • Goście

Napisano 16 czerwiec 2013 - 15:52:27

Specjalność szefa kuchni: Szyjka indycza w sosie własnym :P

Albo śmietanowo- ziołowym :lol:

ufff....help!!!!! :lol:

Ha, ha, ha... :lol:



#35 Emka

Emka

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 3491 postów

Napisano 17 czerwiec 2013 - 17:17:29

Ha, ha, ha... :lol:

Alu proponuję byś wstawiła tu przepis na swój rosół, bo ciekawie brzmi a i smakuje zapewne super;)

O ile o grzybku w rosole słyszałam, to o papryczce nie :)



#36 EyesOfSoul

EyesOfSoul

    Los ojos del Alma

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 13052 postów

Napisano 17 czerwiec 2013 - 17:24:00

Ja mam prośbę o przepis na dzisiejsze śledziki, Alu.

Jakie robiłaś?



#37 ~Ala2~

~Ala2~
  • Goście

Napisano 17 czerwiec 2013 - 18:22:07



Alu proponuję byś wstawiła tu przepis na swój rosół, bo ciekawie brzmi a i smakuje zapewne super;)

O ile o grzybku w rosole słyszałam, to o papryczce nie :)

[...]


Użytkownik Ala2 edytował ten post 19 czerwiec 2013 - 20:39:20


#38 ~Ala2~

~Ala2~
  • Goście

Napisano 17 czerwiec 2013 - 18:30:10



Ja mam prośbę o przepis na dzisiejsze śledziki, Alu.

Jakie robiłaś?

[...]


Użytkownik Ala2 edytował ten post 19 czerwiec 2013 - 20:39:49


#39 knur

knur

    Ⓚ Ⓝ Ⓤ Ⓡ

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 6686 postów

Napisano 17 czerwiec 2013 - 18:46:13



Rosół gotuję, jak wspomniałam, na udkach drobiowych, szyjce indyczej oraz wołowince i włoszczyżnie. Dodatki to sól, kostka rosołowa Winiary i wegeta do smaku, pieprz cały i mielony, listek laurowy, ziele angielskie, grzybek suszony, mrożoną przyprawę maggi [mrożę latem działkową] oraz zrumienioną cebulę i sławetną [1 sztuka] maleńką papryczkę chili suszoną, pokrojoną na drobno [kupowaną jako przyprawa w torebeczkach w sklepie z przyprawami np. w Hali Pod Wieżą na Banacha]. Papryczka jest super pikantna, więc jedna starcza na ok. 3 litrowy garnek. Gotuję wolniutko 2-3 godziny. Pod koniec gotowania dodaję 2 ząbki zgniecionego czosnku [ u mnie lubią] i natkę pietruszki i koperku. Dając kostkę rosołową uważaj na ilość soli. Rosół jest o pięknej barwie, klarowny i pikantny. SMACZNEGO. :)

a co robisz z szyjką indyczą po ugotowaniu rosołu? :D



#40 zakładka

zakładka

    Okruszki serca zbieram rozsypane gdzieś na ...

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 22982 postów

Napisano 17 czerwiec 2013 - 19:22:06

a co robisz z szyjką indyczą po ugotowaniu rosołu? :D

 

No jak to co??? I Ty Knurku o to pytasz? rolleyes.gif Obgryza, albo ... ha ha ha :D nie napiszę lepiej, bo zabrzmiało by zbyt intymnie /frywolnie/ :blush:


Użytkownik zakładka edytował ten post 17 czerwiec 2013 - 19:22:30





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych