ta sprawa mnie dotyczy ,czekałem na decyzje w tej konkretnej sprawie . lecz nic starostwo nie robiło aby oddać nam pieniądze , wyjaśnijcie mi co po odwołaniu jeśli nie wygram to co zapłacę koszty procesu . i co z tego nerwy i dziurawa kieszeń .
Prawnik sądzi się o zwrot pieniędzy za kartę pojazdu :: zobacz komentowany artykuł
Rozpoczęty przez
~właściciel auta~
, cze 16 2009 16:08
13 odpowiedzi w tym temacie
#1 ~właściciel auta~
Napisano 16 czerwiec 2009 - 16:08
#2 ~Michal~
Napisano 16 czerwiec 2009 - 19:35
Jak sąd się długo namyśla to proponuje równolegle żądać odszkodowania za opieszałość sądu
#3 ~mandalay~
Napisano 28 wrzesień 2009 - 18:56
dokładnie pomagają na www.kartapojazdu.info
#4 ~~Marcin~~
Napisano 04 listopad 2009 - 12:17
ciekawe informacje są też na
www.kartapojazdu.com.pl
nie każą nic płacić ale sami wypłacają kasę z góry, nie wiele, ale zwasze gotówka a nie gołąb na dachu.
www.kartapojazdu.com.pl
nie każą nic płacić ale sami wypłacają kasę z góry, nie wiele, ale zwasze gotówka a nie gołąb na dachu.
#5 ~Gość~
Napisano 20 marzec 2010 - 21:44
Cytat
kartapojazdu.info:
Za nasze usługi zapłacisz dopiero po odzyskaniu swoich pieniędzy 125 zł. Jeżeli sprawa zakończy się wydaniem przez sąd wyroku nasze wynagrodzenie będą stanowiły dodatkowo odsetki od uzyskanej kwoty i koszty sądowe.
Po odzyskaniu przez nas pieniędzy otrzymasz kwotę 300 zł.
Za nasze usługi zapłacisz dopiero po odzyskaniu swoich pieniędzy 125 zł. Jeżeli sprawa zakończy się wydaniem przez sąd wyroku nasze wynagrodzenie będą stanowiły dodatkowo odsetki od uzyskanej kwoty i koszty sądowe.
Po odzyskaniu przez nas pieniędzy otrzymasz kwotę 300 zł.
Marcin i mandalay to chyba zalozyciele tego portalu, niezla reklame robicie ludziska, ale niestety nic nie ma za darmo.
#6 ~kartapojazdu.com~
Napisano 04 styczeń 2011 - 12:34
Jeżeli w okresie od 01 05 2004r. do 14 04 2006r. za sprowadzony z zagranicy samochód Zapłaciłeś 500,00zł za wydanie karty pojazdu ZWRÓCIMY CI CZĘŚĆ OPŁATY.
Są dwie możliwości:
1. Zlecasz Kancelarii odzyskanie opłaty za kartę pojazdu i otrzymujesz 300,00zł
w tym wariancie:
* nie Płacisz żadnych zaliczek i nie Ponosisz żadnych kosztów
* Kancelaria pokrywa w całości koszty radcy prawnego i koszty sądowe
* Kancelaria zapewnia kompleksową obsługę prawną - nie Będziesz musiał uczestniczyć w procesie odzyskania opłaty, zrobimy wszytko za Ciebie
* termin oczekiwania na pieniądze ok. 6 miesięcy (jest to uzależnione od terminów sądowych)
2. Odbierz od nas już dziś - od ręki 150,00zł
w tym wariancie:
* Otrzymujesz mniejszą kwotę niż w wariancie pierwszym ale pieniądze Masz od ręki (150,00zł wysyłamy w tym samym dniu, w którym otrzyamy od Ciebie dokumenty)
* nie Czekasz kilku miesięcy lecz Cieszysz się pieniędzmi już dziś
* pozostała część nienależnie pobranej opłaty przechodzi na Kancelarię, która we własnym imieniu ją odzyskuje
Kancelaria odzyskuje opłaty za karty pojazdu z terenu całej Polski.
Nie ważne gdzie mieszkasz.
Zapraszamy na stronę internetową Kancelarii Prawnej:
www.kartapojazdu.com
Są dwie możliwości:
1. Zlecasz Kancelarii odzyskanie opłaty za kartę pojazdu i otrzymujesz 300,00zł
w tym wariancie:
* nie Płacisz żadnych zaliczek i nie Ponosisz żadnych kosztów
* Kancelaria pokrywa w całości koszty radcy prawnego i koszty sądowe
* Kancelaria zapewnia kompleksową obsługę prawną - nie Będziesz musiał uczestniczyć w procesie odzyskania opłaty, zrobimy wszytko za Ciebie
* termin oczekiwania na pieniądze ok. 6 miesięcy (jest to uzależnione od terminów sądowych)
2. Odbierz od nas już dziś - od ręki 150,00zł
w tym wariancie:
* Otrzymujesz mniejszą kwotę niż w wariancie pierwszym ale pieniądze Masz od ręki (150,00zł wysyłamy w tym samym dniu, w którym otrzyamy od Ciebie dokumenty)
* nie Czekasz kilku miesięcy lecz Cieszysz się pieniędzmi już dziś
* pozostała część nienależnie pobranej opłaty przechodzi na Kancelarię, która we własnym imieniu ją odzyskuje
Kancelaria odzyskuje opłaty za karty pojazdu z terenu całej Polski.
Nie ważne gdzie mieszkasz.
Zapraszamy na stronę internetową Kancelarii Prawnej:
www.kartapojazdu.com
#7 ~Krzysztof~
Napisano 25 listopad 2011 - 14:39
Odzyskałem nadpłatę z odsetkami za 3 lata wstecz
Ja oddzyskałem nadpłatę za kolejne karty pojazdu bez większych problemów i to drogą cywilną . Nie polecam tego samemu robić, bo ja początkowo próbowałem z pierwszą kartą , ale sąd mi odrzucił pozew. Po tym zdarzeniu znalazłem kontakt do prawnika, który się rzeczywiście sprawdził i można mieć do niego naprawdę zaufanie. Jak coś jest dobre to warto to polecić. Dlatego podaję kontakt: damia@poczta.onet.pl
Ja oddzyskałem nadpłatę za kolejne karty pojazdu bez większych problemów i to drogą cywilną . Nie polecam tego samemu robić, bo ja początkowo próbowałem z pierwszą kartą , ale sąd mi odrzucił pozew. Po tym zdarzeniu znalazłem kontakt do prawnika, który się rzeczywiście sprawdził i można mieć do niego naprawdę zaufanie. Jak coś jest dobre to warto to polecić. Dlatego podaję kontakt: damia@poczta.onet.pl
#8 ~Damian~
Napisano 07 styczeń 2012 - 18:03
Osobiście odradzam dochodzenia zwrotu nadpłaty za kartę pojazdu na drodze sądowoadministracyjnej. Poza tym zarówno zgodnie z orzecznictwem sądów administracyjnych jak i Sądu Najwyższego możliwe jest także roszczenie cywilne. Kolejną niedogodnością jest sama opłata sądowa w postępowaniu sądowoadministracyjnym, która wynosi 200,-zł czyli o wiele więcej aniżeli w postępowaniu cywilnym. Ostatnie orzeczenia Sądu Najwyższeszego wskazują, że do zwrotu jest nie tylko kwota 425,-zł , ale również 75,-zł . Ponadto roszczenia mogą dochodzić przedsiębiorcy, bo nie stosuje się art. 118 k.c. www.damianpadjas.p
#9 ~klientka~
Napisano 07 styczeń 2012 - 18:06
Nabijacie ludzi w butelkę , dlaczego przez Was przegrałam ? Odrzucony pozew ..i nikt mi teraz nie pomoże
#10 ~~kartapojazdu.com~~
Napisano 07 styczeń 2012 - 18:08
Niestety powiaty teraz tak działają, że wydają decyzje administracyjne ..
#11 ~Teresa~
Napisano 07 styczeń 2012 - 18:11
Te wszystkie firmy karta pojazdu to jedna wielka ściema, nie dość, że połowę moich pieniędzy zabrali to jeszcze odsetki, a w ogóle się dowiedziałem, że można było odzyskać po 500,-zł. Nie miałem wglądu do żadnych dokumentów, zwykłe naciąganie kasy dla mecenasów, którzy potem się dzielą kosztami ..
#12 ~Do odzyskania 425 i 75~
Napisano 13 styczeń 2012 - 15:57
Wedle ostatnich orzeczeń Sądów , ale także potwierdzenie tezy zawartej w orzeczeniu Sądu Najwyższego do odzyskania jest nie tylko 425,-zł , ale także 75,-zł wraz z ustawowymi odsetkami. Ponadto przesądzona jest, że praktyka odrzucania pozwów przez sądy powszechne jest całkowicie wadliwa. Nie ma ona uzasadnienia w orzeczeniach sądów administracyjnych, orzeczeń sądów powszechnych, a także Sądu Najwyższego.
W przypadku odrzucenia pozwów trzeba się odwoływać. Korzystna jest także sytuacja przedsiębiorców albowiem mogą oni dochodzić jeszcze roszczeń , a ich żądanie nie przedawniło się.
Specjalizuje się w tego typu postępowaniach. Kontakt mail:damia@poczta.onet.pl, www.damianpadjas.pl, http://damianpadjas.pl/blog/
W przypadku odrzucenia pozwów trzeba się odwoływać. Korzystna jest także sytuacja przedsiębiorców albowiem mogą oni dochodzić jeszcze roszczeń , a ich żądanie nie przedawniło się.
Specjalizuje się w tego typu postępowaniach. Kontakt mail:damia@poczta.onet.pl, www.damianpadjas.pl, http://damianpadjas.pl/blog/
#13 ~kancelaria.prawna.mdp@gmai~
Napisano 01 luty 2012 - 23:35
przy większej ilości spraw z tytułu nadpłaty za kartę pojazdu możliwość negocjacji wynagrodzenia - mail: kancelaria.prawna.mdp@gmail.com
#14 ~virgola~
Napisano 20 luty 2012 - 19:28
Ja wygrałam własnie 500 zł z odsetkami. Korzystałam z usług Pana Damiana:
http://damianpadjas.pl/index.html
A musze dodać, że w moim rejonie wygranie w SR łatwe nie było, z tego co sie dowiadywałam.
Zlecajac Panu Damianowi przede wszystkim wiedziałam co podpisuję, a ta osoba pisze świetne pozwy i pisma procesowe. Jak szkoda Ci czasu, zleć to osobie, która się zna i można przy jej pomocy wygrać
http://damianpadjas.pl/index.html
A musze dodać, że w moim rejonie wygranie w SR łatwe nie było, z tego co sie dowiadywałam.
Zlecajac Panu Damianowi przede wszystkim wiedziałam co podpisuję, a ta osoba pisze świetne pozwy i pisma procesowe. Jak szkoda Ci czasu, zleć to osobie, która się zna i można przy jej pomocy wygrać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia