Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

13 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~właściciel auta~

~właściciel auta~
  • Goście

Napisano 16 czerwiec 2009 - 16:08

ta sprawa mnie dotyczy ,czekałem na decyzje w tej konkretnej sprawie . lecz nic starostwo nie robiło aby oddać nam pieniądze , wyjaśnijcie mi co po odwołaniu jeśli nie wygram to co zapłacę koszty procesu . i co z tego nerwy i dziurawa kieszeń .

#2 ~Michal~

~Michal~
  • Goście

Napisano 16 czerwiec 2009 - 19:35

Jak sąd się długo namyśla to proponuje równolegle żądać odszkodowania za opieszałość sądu

#3 ~mandalay~

~mandalay~
  • Goście

Napisano 28 wrzesień 2009 - 18:56

dokładnie pomagają na www.kartapojazdu.info

#4 ~~Marcin~~

~~Marcin~~
  • Goście

Napisano 04 listopad 2009 - 12:17

ciekawe informacje są też na
www.kartapojazdu.com.pl
nie każą nic płacić ale sami wypłacają kasę z góry, nie wiele, ale zwasze gotówka a nie gołąb na dachu.

#5 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 20 marzec 2010 - 21:44

Cytat

kartapojazdu.info:

Za nasze usługi zapłacisz dopiero po odzyskaniu swoich pieniędzy 125 zł. Jeżeli sprawa zakończy się wydaniem przez sąd wyroku nasze wynagrodzenie będą stanowiły dodatkowo odsetki od uzyskanej kwoty i koszty sądowe.

Po odzyskaniu przez nas pieniędzy otrzymasz kwotę 300 zł.

Marcin i mandalay to chyba zalozyciele tego portalu, niezla reklame robicie ludziska, ale niestety nic nie ma za darmo.

#6 ~kartapojazdu.com~

~kartapojazdu.com~
  • Goście

Napisano 04 styczeń 2011 - 12:34

Jeżeli w okresie od 01 05 2004r. do 14 04 2006r. za sprowadzony z zagranicy samochód Zapłaciłeś 500,00zł za wydanie karty pojazdu ZWRÓCIMY CI CZĘŚĆ OPŁATY.

Są dwie możliwości:

1. Zlecasz Kancelarii odzyskanie opłaty za kartę pojazdu i otrzymujesz 300,00zł
w tym wariancie:
* nie Płacisz żadnych zaliczek i nie Ponosisz żadnych kosztów
* Kancelaria pokrywa w całości koszty radcy prawnego i koszty sądowe
* Kancelaria zapewnia kompleksową obsługę prawną - nie Będziesz musiał uczestniczyć w procesie odzyskania opłaty, zrobimy wszytko za Ciebie
* termin oczekiwania na pieniądze ok. 6 miesięcy (jest to uzależnione od terminów sądowych)

2. Odbierz od nas już dziś - od ręki 150,00zł
w tym wariancie:
* Otrzymujesz mniejszą kwotę niż w wariancie pierwszym ale pieniądze Masz od ręki (150,00zł wysyłamy w tym samym dniu, w którym otrzyamy od Ciebie dokumenty)
* nie Czekasz kilku miesięcy lecz Cieszysz się pieniędzmi już dziś
* pozostała część nienależnie pobranej opłaty przechodzi na Kancelarię, która we własnym imieniu ją odzyskuje

Kancelaria odzyskuje opłaty za karty pojazdu z terenu całej Polski.
Nie ważne gdzie mieszkasz.

Zapraszamy na stronę internetową Kancelarii Prawnej:
www.kartapojazdu.com

#7 ~Krzysztof~

~Krzysztof~
  • Goście

Napisano 25 listopad 2011 - 14:39

Odzyskałem nadpłatę z odsetkami za 3 lata wstecz

Ja oddzyskałem nadpłatę za kolejne karty pojazdu bez większych problemów i to drogą cywilną . Nie polecam tego samemu robić, bo ja początkowo próbowałem z pierwszą kartą , ale sąd mi odrzucił pozew. Po tym zdarzeniu znalazłem kontakt do prawnika, który się rzeczywiście sprawdził i można mieć do niego naprawdę zaufanie. Jak coś jest dobre to warto to polecić. Dlatego podaję kontakt: damia@poczta.onet.pl

#8 ~Damian~

~Damian~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 18:03

Osobiście odradzam dochodzenia zwrotu nadpłaty za kartę pojazdu na drodze sądowoadministracyjnej. Poza tym zarówno zgodnie z orzecznictwem sądów administracyjnych jak i Sądu Najwyższego możliwe jest także roszczenie cywilne. Kolejną niedogodnością jest sama opłata sądowa w postępowaniu sądowoadministracyjnym, która wynosi 200,-zł czyli o wiele więcej aniżeli w postępowaniu cywilnym. Ostatnie orzeczenia Sądu Najwyższeszego wskazują, że do zwrotu jest nie tylko kwota 425,-zł , ale również 75,-zł . Ponadto roszczenia mogą dochodzić przedsiębiorcy, bo nie stosuje się art. 118 k.c. www.damianpadjas.p

#9 ~klientka~

~klientka~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 18:06

Nabijacie ludzi w butelkę , dlaczego przez Was przegrałam ? Odrzucony pozew ..i nikt mi teraz nie pomoże

#10 ~~kartapojazdu.com~~

~~kartapojazdu.com~~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 18:08

Niestety powiaty teraz tak działają, że wydają decyzje administracyjne ..

#11 ~Teresa~

~Teresa~
  • Goście

Napisano 07 styczeń 2012 - 18:11

Te wszystkie firmy karta pojazdu to jedna wielka ściema, nie dość, że połowę moich pieniędzy zabrali to jeszcze odsetki, a w ogóle się dowiedziałem, że można było odzyskać po 500,-zł. Nie miałem wglądu do żadnych dokumentów, zwykłe naciąganie kasy dla mecenasów, którzy potem się dzielą kosztami ..

#12 ~Do odzyskania 425 i 75~

~Do odzyskania 425 i 75~
  • Goście

Napisano 13 styczeń 2012 - 15:57

Wedle ostatnich orzeczeń Sądów , ale także potwierdzenie tezy zawartej w orzeczeniu Sądu Najwyższego do odzyskania jest nie tylko 425,-zł , ale także 75,-zł wraz z ustawowymi odsetkami. Ponadto przesądzona jest, że praktyka odrzucania pozwów przez sądy powszechne jest całkowicie wadliwa. Nie ma ona uzasadnienia w orzeczeniach sądów administracyjnych, orzeczeń sądów powszechnych, a także Sądu Najwyższego.
W przypadku odrzucenia pozwów trzeba się odwoływać. Korzystna jest także sytuacja przedsiębiorców albowiem mogą oni dochodzić jeszcze roszczeń , a ich żądanie nie przedawniło się.
Specjalizuje się w tego typu postępowaniach. Kontakt mail:damia@poczta.onet.pl, www.damianpadjas.pl, http://damianpadjas.pl/blog/

#13 ~kancelaria.prawna.mdp@gmai~

~kancelaria.prawna.mdp@gmai~
  • Goście

Napisano 01 luty 2012 - 23:35

przy większej ilości spraw z tytułu nadpłaty za kartę pojazdu możliwość negocjacji wynagrodzenia - mail: kancelaria.prawna.mdp@gmail.com

#14 ~virgola~

~virgola~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 19:28

Ja wygrałam własnie 500 zł z odsetkami. Korzystałam z usług Pana Damiana:
http://damianpadjas.pl/index.html

A musze dodać, że w moim rejonie wygranie w SR łatwe nie było, z tego co sie dowiadywałam.
Zlecajac Panu Damianowi przede wszystkim wiedziałam co podpisuję, a ta osoba pisze świetne pozwy i pisma procesowe. Jak szkoda Ci czasu, zleć to osobie, która się zna i można przy jej pomocy wygrać :)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych