Policjanci drogówki nie znają przepisów? Światła do jazdy dziennej mogą świecić tylko z przodu :: zobacz komentowany artykuł
#1 ~8u312~
Napisano 21 czerwiec 2010 - 19:54
#2 ~gość~
Napisano 21 czerwiec 2010 - 20:47
#3 ~BDF72F~
Napisano 21 czerwiec 2010 - 20:50
#4 ~BDF72F~
Napisano 21 czerwiec 2010 - 21:16
#5 ~BDF72F~
Napisano 21 czerwiec 2010 - 21:26
Policjanci z drogówki znają tylko wybiórczo przepisy, podobnie jak światkowie jehowi - biblię. Dla mnie nigdy żaden policjant nie był autorytetem w znajomości przepisów ruchu drogowego, co zostało stwierdzone niejednokrotnie wyrokiem sądowym.
[/quo
Gliniarze z drogówki naprawdę nie o wszystkim wiedzą.OnI ekscytują się "suszarką",z tego mają wyniki,za to ich chwalą i wyróżniają.Mam sąsiada z drogówki, pytam go wielokrotnie o zmiany w przepisach , o problemy w ruchu na podwórku.Nigdy od niego jie otrzymałem konkretnej dpowiedzi.Kluczy ja Schetyna.Policjanci nie wiedzą co to jest "STREFA ZAMIESZAKANIA".Nie wiedzą jakie zasady ruchu w niej oboweiązują.
#6 ~Gość~
Napisano 21 czerwiec 2010 - 22:17
#7 ~Adrian_Słupsk~
Napisano 21 czerwiec 2010 - 23:34
Użytkownik Gość dnia 21.06.2010, 23:17:08 napisał
Lol a od kiedy niemozna wozic osoby na miejscu pasazera defakto jesli nawet jest ona nie trzezwa. Kierowca trzezwy wiec wszystko gra a policja sie zachowuje tak jakby byla bogiem w naszym kraju. Bez wiedzy i ze strachu przed upokozeniem swojego imienia kombinuja i oszukuja zwuklych mieszkancow. A i to co na pisales rzetelnie stwierdza ze jestes jednym z nich lub masz takiego osobnika w rodzinie sory ale bron wlasciwej strony.
#8 ~mruk~
Napisano 21 czerwiec 2010 - 23:45
Użytkownik BDF72F dnia 21.06.2010, 23:16:45 napisał
"Protokół" zaś spisuje się w przypadku wykrycia 'karalnego stężenia'. A każde inne badanie jest jedynie rejestrowane.
Użytkownik Gość dnia 22.06.2010, 00:17:08 napisał
#9 ~jakiś nowy~
Napisano 22 czerwiec 2010 - 09:46
Policja, która za nimi jeździ to chyba daltoniści. Zresztą, co się dziwić skoro w tym kraju nawet na pomarańczowy kolor mówi się, że jest żółty
#10 ~jakiś nowy~
Napisano 22 czerwiec 2010 - 09:52
Użytkownik Gość dnia 21.06.2010, 23:17:08 napisał
A co? Miał drugą kierownicę po prawej stronie?
Takie teksty są po prostu rozbrajające. Napisz jeszcze, że na tylnym siedzeniu powinien siedzieć w foteliku albo najlepiej do bagażnika z pijakiem.
#11 ~100Marek~
Napisano 22 czerwiec 2010 - 09:56
Policjanci postąpili zgodnie z przepisami! Mają oni OBOWIĄZEK przeprowadzenia natychmiastowego badania w przypadku podejrzenia o prowadzenie pojazdu pod wpływem... i mogą to zrobić również bez zgody podejrzanego kierującego (jedynie mają obowiązek o tym go uprzedzić).
"Protokół" zaś spisuje się w przypadku wykrycia 'karalnego stężenia'. A każde inne badanie jest jedynie rejestrowane.
Zbyt pobłażliwie patrzysz na prawa i obowiązki policjantów. Aby przeprowadzić badanie trzeźwości nie jest potrzebna zgoda badanego, ale podejrzenie musi być UZASADNIONE, a tu jeszcze doszło formalne zatrzymanie i dowiezienie do jednostki. Dobrze, że był sprawny alkomat, bo inaczej pojechaliby z zatrzymanym może do Lęborka. Inny problem, to dlaczego w radiowozie nie było chociażby najprostszego alkotestu.
#12 ~mruk~
Napisano 22 czerwiec 2010 - 23:23
Użytkownik 100Marek dnia 22.06.2010, 11:56:48 napisał
Co rozumiesz pod pojęciem "UZASADNIONE"??? Bo chyba nie 'udowodnione'?!?
Według mnie każde 'podejrzenie'; choćby w samej istocie znaczenia tego słowa musi być czymś uzasadnione, bo nie byłoby "podejrzeniem". A w powyższym przypadku raczej o 'wycieczkę' czy 'dominację władzy' policjantom raczej nie chodziło. Poza tym z pełną kulturą delikwenta zawieźli i z przeprosinami odstawili na miejsce - więc, o co chodzi???.
#13 ~100Marek~
Napisano 23 czerwiec 2010 - 14:16
Użytkownik mruk dnia 23.06.2010, 01:23:59 napisał
Co rozumiesz pod pojęciem "UZASADNIONE"??? Bo chyba nie 'udowodnione'?!?
Według mnie każde 'podejrzenie'; choćby w samej istocie znaczenia tego słowa musi być czymś uzasadnione, bo nie byłoby "podejrzeniem". A w powyższym przypadku raczej o 'wycieczkę' czy 'dominację władzy' policjantom raczej nie chodziło. Poza tym z pełną kulturą delikwenta zawieźli i z przeprosinami odstawili na miejsce - więc, o co chodzi???.
#14 ~mruk~
Napisano 23 czerwiec 2010 - 20:40
Użytkownik 100Marek dnia 23.06.2010, 16:16:16 napisał
Gdybanie typu "czy zgodziłbyś się z taką sytuacją gdyby..." jest nie na miejscu, bo w podanym przez ciebie przykładzie szczerze wątpię by policja mnie zatrzymała!
Dla odmiany teraz ja pogdybam, choć trochę bardziej adekwatnie do opisanej sytuacji.
Ciekawe, czy zgodziłbyś się z taką sytuacją, w której taki 'rozkojarzony' delikwent potrąca śmiertelnie kogoś ci bliskiego, bo policja, mimo że widziała, że z pojazdu wysiada zawiany obywatel to jednak nie zatrzymała kierowcy, bo nie miała "uzasadnienia" - bo kierowca nie chwiał się na nogach, bełkotliwie nie mówił, nie jechał zygzakiem, nie było od niego czuć alkoholu, ale... był 'rozkojarzony', bo był "wczorajszy" albo, po psychotropach??? Ale policja go nie zatrzymała, bo nie chciała naruszać jego swobód obywatelskich!!!
Przemyśl - co jest lepsze?
Pozdrawiam
Użytkownik mruk edytował ten post 23 czerwiec 2010 - 20:42
#15 ~100Marek~
Napisano 24 czerwiec 2010 - 09:49
Użytkownik mruk dnia 23.06.2010, 22:40:50 napisał
Gdybanie typu "czy zgodziłbyś się z taką sytuacją gdyby..." jest nie na miejscu, bo w podanym przez ciebie przykładzie szczerze wątpię by policja mnie zatrzymała!
Dla odmiany teraz ja pogdybam, choć trochę bardziej adekwatnie do opisanej sytuacji.
Ciekawe, czy zgodziłbyś się z taką sytuacją, w której taki 'rozkojarzony' delikwent potrąca śmiertelnie kogoś ci bliskiego, bo policja, mimo że widziała, że z pojazdu wysiada zawiany obywatel to jednak nie zatrzymała kierowcy, bo nie miała "uzasadnienia" - bo kierowca nie chwiał się na nogach, bełkotliwie nie mówił, nie jechał zygzakiem, nie było od niego czuć alkoholu, ale... był 'rozkojarzony', bo był "wczorajszy" albo, po psychotropach??? Ale policja go nie zatrzymała, bo nie chciała naruszać jego swobód obywatelskich!!!
Przemyśl - co jest lepsze?
Pozdrawiam
Użytkownik 100Marek edytował ten post 24 czerwiec 2010 - 17:35
#16 ~mruk~
Napisano 24 czerwiec 2010 - 23:46
Użytkownik 100Marek dnia 24.06.2010, 11:49:02 napisał
Nie jestem niestety policjantem i najwyraźniej nie jestem na tyle douczony
Nie wiem (zapewne w związku z moim niedouczeniem) czy wolno czy nie wolno oraz kogo i gdzie wolno kontrolować i legitymować, ale wiem jedno, że takie 'ograniczenia' policji w stosunku do przestępców, (na przykład kierujących pod wpływem środków odurzających) niestety przekładają się automatycznie na brak 'szacunku' dla prawa i nagminne jego łamanie przez omawianych tu delikwentów oraz innej maści i kategorii cwaniaczków i bandziorów.
W związku z twym zaciekłym oburzeniem na 'niestosowne' zachowanie policji domyślam się, że raczej nie jesteś policjantem, ale... mam nadzieję, że nie jesteś jednym z tych "cwaniaczków?, którym wydaje się, że wszystko im wolno, bo aktualnie prawo ma bardziej ich w 'opiece' a nie zwykłych obywateli. A osobiście skory jestem poświęcić trochę własnych swobód obywatelskich żeby tylko bardziej 'utrzeć nosa' wspomnianym cwaniaczkom.
No, i teraz to może być już wszystko w tym temacie.
Użytkownik mruk edytował ten post 24 czerwiec 2010 - 23:48
#17 ~100Marek~
Napisano 25 czerwiec 2010 - 12:53
Użytkownik mruk dnia 25.06.2010, 01:46:44 napisał
Nie jestem niestety policjantem i najwyraźniej nie jestem na tyle douczony
Nie wiem (zapewne w związku z moim niedouczeniem) czy wolno czy nie wolno oraz kogo i gdzie wolno kontrolować i legitymować, ale wiem jedno, że takie 'ograniczenia' policji w stosunku do przestępców, (na przykład kierujących pod wpływem środków odurzających) niestety przekładają się automatycznie na brak 'szacunku' dla prawa i nagminne jego łamanie przez omawianych tu delikwentów oraz innej maści i kategorii cwaniaczków i bandziorów.
W związku z twym zaciekłym oburzeniem na 'niestosowne' zachowanie policji domyślam się, że raczej nie jesteś policjantem, ale... mam nadzieję, że nie jesteś jednym z tych "cwaniaczków?, którym wydaje się, że wszystko im wolno, bo aktualnie prawo ma bardziej ich w 'opiece' a nie zwykłych obywateli. A osobiście skory jestem poświęcić trochę własnych swobód obywatelskich żeby tylko bardziej 'utrzeć nosa' wspomnianym cwaniaczkom.
No, i teraz to może być już wszystko w tym temacie.
W ramach wyjaśnienia. Masz rację, nie należę do cwaniaczków, którzy uważają, że wszystko im wolno. Podpisuję się wszystkim czym tylko można za przestrzeganiem prawa, ale przez wszystkich, przez policjantów również. I teraz Cię zaskoczę - jestem byłym (na emeryturze) policjantem, na dodatek z ruchu drogowego i dlatego bolą mnie nawet małe niedociągnięcia tej służby. Pozdrawiam Cię i życzę byś spotykał samych kulturalnych policjantów - co nie znaczy pobłażliwych, ale wyrozumiałych.
Użytkownik 100Marek edytował ten post 25 czerwiec 2010 - 12:55
#18 ~Praktyk~
Napisano 22 wrzesień 2010 - 14:28
Użytkownik Gość dnia 21 czerwiec 2010 - 22:17 napisał
I znów głupota ustawodawcy. A co ma zrobić czterech facetów po kielichu. Jednemu pozostaje tylko kufer ?
Jak to nazwać - błąd czy głupota.
#19 ~HENRY~
Napisano 26 czerwiec 2011 - 20:38
#20 ~Aleksander~
Napisano 27 grudzień 2011 - 21:48
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia