Ostatnio wróciłam z Niemiec, pojechałam z firmą GoWork i jestem zadowolona warunki ok, wynagrodzenie również kolejny mój wyjazd wiążę tylko z ta firma. Nie wyobrażam sobie wyjazdu z inną firmą
Najnowsze tematy
-
Hermetyczny światopogląd
Pyza Lolo - wczoraj, 06:28
-
Bidet
botanica - gru 13 2019 19:05:50
-
ŁEBA - chcą odwołać Przewodniczącą Rady.
~mieszkaniec~ - gru 13 2019 17:33:05
-
Co ogólnie w ogolnie jak - są przyjęcia da sie pracować ?
~Łukasz~ - gru 12 2019 14:05:46
-
Restauracja Gdańsk
Grażka88 - gru 12 2019 09:10:58

Opiekunka osób starszych Niemcy
~Krysia~
Napisano 29 maj 2017 - 10:05:10
Dobre agencje pracy w niemczech podobno są znane głównie z opowieści ale nigdy nikt czegoś tak nie doświadczył .. No troche zachwieje tym światopoglądem, bo ja załatwiałem sobie pracę przez agencje pośredniczącą Zeitmann i jestem bardzo zadowolony. Warto sprawdzić, zadzwonić, popytać. Bardzo korzystne warunki.
~Feliska~
Napisano 29 maj 2017 - 21:15:00
Ja włąśnie taką pracę podjęłam przez agencję ej job, bardzo miło to wspominam, w sumie 1,5 roku i zero problemów, dobre pieniadze, potem udało mi się trochę po znajomości znaleźć pracę w Polsce, wiec oczywiście wróciłam, ale ogólnie agencja bardzo dobra i opcja pracy również
~Katarzyna~
Napisano 16 czerwiec 2017 - 08:46:59
OPIEKUNKA/ OPIEKUN OSÓB STARSZYCH W NIEMCZECH
Miejsce pracy: Niemcy
AJP/88/080916/B
Miejsce pracy: Niemcy
AJP/88/080916/B
• Prace związane z prowadzeniem domu ( zakupy, sprzątanie, przygotowywanie posiłków);
• Podstawowa pielęgnacja podopiecznego (kąpiel, toaleta);
• Dbanie o dobre samopoczucie podopiecznego.
• Cierpliwość;
• Empatia;
• Komunikatywność;
• Zaangażowanie w pracę;
• Wysoka kultura osobista;
• Uczciwość;
• Bezpłatny kurs języka niemieckiego,
• Dokument A1 oraz kartę EKUZ,
• Odprowadzanie składek na ubezpieczenie zdrowotne, emerytalne, rentowe, wypadkowe FGŚP,
• Darmową pomoc prawną w zakresie zajęć wierzytelności przez komornika,
• Elastyczne terminy wyjazdów,
• Pokrycie kosztów przejazdu,
• Zakwaterowanie, wyżywienie,
• Stałą opiekę naszych pracowników.
Osoby zainteresowane ofertą pracy, zapraszamy do przesłania CV z załączoną klauzulą o ochronie danych osobowych:
„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy przez A&J Partners sp. z o.o. dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z 29.08.1997 o ochronie danych osobowych Dz. U. z 2002 r. nr 101, poz. 926 z późn. zm.).”
Na adres: warszawa@ajpartners.pl lub w naszym biurze: Warszawa, ul. Nowogrodzka 31, pokój 202.
W przypadku jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego 22 35 007 35.
Napisano 03 lipiec 2017 - 10:58:52
Hej, kiedyś współpracowałam z firma http://eurocare.com.pl/ i byłam całkiem zadowolona. Rekrutacja nie była skomplikowana, rzetelna umowa, dobre warunki pracy. Zawsze maja duzo ofert wiec na pewno cos dla siebie znajdziecie.
O pracy za granicą w charakterze opiekunki różne rzeczy się słyszy. Może rozsądniej jest poszukać pracy na miejscu, w Polsce? W kraju jest wiele placówek takich jak np. ten dom seniora. I może od szukania pracy w takich miejscach trzeba zacząć.
Zresztą teraz ceny za pracę w Niemczech dla obcokrajowców pójdą bardzo w dół, bo jak jest tak wielu nowych pracowników z Syrii, to znacznie wzrosła konkurencja, więc to już nie będą takie kokosy. Ponadto Syryjczycy w tej dziedzinie są naprawdę świetni, myślę, że wyprą wszelką konkurencję. Zresztą zobaczcie sami, nawet na ulicach nie mogą się powstrzymać przed opieką nad samotnymi kobietami nawet wcale nie starszymi. Są bezkonkurencyjni.
~Elzbieta~
Napisano 07 sierpień 2017 - 17:05:53
Happy Seniors24 zaprasza do współpracy osoby znające język niemiecki w stopniu co najmniej podstawowym i posiadające doświadczenie w opiece nad osobami starszymi (np. członkami rodziny). Dysponujemy różnorodnymi ofertami pracy w Niemczech w charakterze opiekunki/opiekuna osób starszych.
Oferujemy:
- atrakcyjne wynagrodzenie
- legalne zatrudnienie (opłacamy wszystkie składki)
- organizację i pokrycie kosztów przejazdu w dwie strony
- opiekę koordynatorów w trakcie pobytu w Niemczech
- sprawdzone miejsca pracy
Wszystkie zainteresowane osoby zapraszamy do kontaktu mailowego : elzbieta.happyseniors24@onet.pl
~Barbara~
Napisano 08 sierpień 2017 - 10:32:37
niedawno wróciłam, ale jeżdżę już kilka lat z medipe i nie mam zamiaru zmieniać, tutaj jest tak jak w umowie, na czas płacą czego chcieć więcej
Napisano 12 sierpień 2017 - 17:31:24
moja koleżanka pracuje w Niemczech jako opiekunka osób starszych. Kilka razy wyjechała za pośrednictwem firmy https://promedica24....ca-w-niemczech/ Z tego co opowiada to praca nie jest łatwa. Na pewno zarabia tam więcej niż zarobiła by w Polsce pracują na poprzednim stanowisku. Zazwyczaj wyjeżdża na dwa trzy miesiące i później ma kilka tygodni wolnego. Podczas wyjazdu pracuje od poniedziałku do soboty z wolnymi niedzielami. Zazwyczaj praca polega na zapewnianiu towarzystwa naszej podopiecznej, wożeniu do lekarza czy na rehabilitację.
~Marta~
Napisano 05 wrzesień 2017 - 14:04:14
Opieka nad osobami starszymi to nie łatwa praca, ale ogółem warto. Ja już kilka razy wyjeżdżałam z Opiekunką w Niemczech do Hamburga do tej samej podopiecznej - tak mi się akurat poszczęściło Pewnie, że to zawsze trochę loteria, ale jak agencja ma ogarniętych koordynatorów to też wszystko można załatwić.
~genardo~
Napisano 07 wrzesień 2017 - 11:42:46
Pytajcie w EuroKadra. W tym momencie naprawdę mnóstwo opcji zatrudnienia na takiej zasadzie w Polsce. Opcji pracy jest sporo, tylko musicie te okazje wykorzystać. Nie ma co ukrywać, że wyjazdy zagraniczne z czasem będą się robiły coraz mniej opłacalne. Po prostu podliczając koszty życia, fakt opuszczenia domu i rodziny, to przestanie być tak atrakcyjne.
~hoster~
Napisano 13 wrzesień 2017 - 11:50:41
EuroKadra da wam na spokojnie zatrudnienie z dnia na dzień.
Nie ma żadnych problemów ze znalezieniem pracy, jest sporo opcji.
Ogólnie pod tym względem zaszły w ostatnim czasie spore zmiany.
Są duże możliwości zmiany firmy - ogólnie wszystko poszlo do przodu.
~meselina~
Napisano 13 wrzesień 2017 - 21:15:01
nie jest to najlżejsza praca. Dlatego jak szukać pracy, to ja polecam za granicą. taka agencja pracy ej job ma faje oferty - praca w Niemczech, polecam sprawdzić. Niestety, w Polsce pensje sa bardzo, bardzo słabe. ja pracowalam za granica, własnie z nimi i sobie chwalę. naprawdę udało mi się odłożyć sporo na koncie
Napisano 25 wrzesień 2017 - 17:29:37
Ja prawie 3 lata pracowałam jako opiekunka osób starszych w Niemczech i wspominam też czas bardzo pozytywnie. Współpracowałam z agencją dolce vita http://edolcevita.pl/, miejsce sprawdzone także śmiało polecam. Wypłata na czas, sporo benefitów, premie i cały czas super kontakt z opiekunem.
~kaleska~
Napisano 05 listopad 2017 - 20:16:17
Ja poleca, też, ej job. Dobra, solidna agencja. Dobrze płacą, wszystko było tak, jak się umawialiśmy. Nic mnie na miejscu nie zaskoczyło. I przez rok naprawdę sporo udało mi się odłożyć, na tym mi zależało
~Pani Ewa~
Napisano 15 listopad 2017 - 13:11:01
Pracuje w Promedica24. Na początku mi się nie podobało i chciałam wracać do Polski, ale dałam sobie czas i jakoś przywykłam. Potrzebowałam pieniędzy. Teraz pracuje u nich kolejny rok. z 1 stycznia mają poprawić warunki finansowe i te związane z umowami. Większe świadczenia będą. To mnie przekonuje, żeby zostać tu jeszcze i odkładać pieniądze.
Napisano 30 listopad 2017 - 11:47:27
Zapraszam wszystkie opiekunki/opiekunów na grupę z ciekawymi ofertami pracy w branży. Pozdrawiam, Marlena.
~Helena~
Napisano 01 grudzień 2017 - 16:36:47
Napisano 10 grudzień 2017 - 19:21:16
Miałam różne doświadczenia, wiele zależy od firmy, rodziny i znajomości języka. Nad tym ostatnim musiałam popracować, dlatego skorzystałam z kursu, który oferuje https://www.eurabota...ny/jobs-offered
- znacznie zwiększył się komfort mojej pracy i mogę negocjować wyższe stawki, a wiadomo, każdy pieniądz się liczy.
~Wioletta~
Napisano 25 styczeń 2018 - 10:30:47
Ja akurat jeżdżę z agencją opiekunkawniemczech.eu z Katowic. Skusiło mnie najpierw to, że mają usługę mobilnego rekrutera na terenie województwa śląskiego. Na pewno będzie to ułatwienie, zwłaszcza dla osób w trudniejszej sytuacji. Poza tym warunki też atrakcyjne, można dobrze zarobić. Tylko trzeba być przygotowanym, że nie każdy odnajdzie się w takiej pracy.
~Gość~
Napisano 23 luty 2018 - 07:58:16
Niemiecka gazeta w polskim wydaniu nie zabrania kryptoreklam bo przecież chodzi o niewolników z Polski do Niemiec
Czekam kiedy niemiecka młodzież zacznie przyjeżdżać do Polski w poszukiwaniu pracy.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: praca, niemcy, opieka, starsi, opiekunka, praca od zaraz, bez znajomości języka
Tematyczne →
Praca →
praca w Holandii , także na wakacje !Napisany przez ~Gość~ , 12 cze 2019 ![]() |
|
|
||
Miasta →
Ustka →
Poziom zadowoleniaNapisany przez Phoenix_7 , 21 maj 2019 ![]() |
|
|
||
Tematyczne →
Praca →
Fotograf poszukiwany!Napisany przez ~Ada~ , 04 mar 2019 ![]() |
|
|
||
Tematyczne →
Auto →
Jak zostać auto zawodowym kierowcą?Napisany przez seweryn.drewko , 21 sty 2019 ![]() |
|
|
||
Tematyczne →
Praca →
Praca w Niemczech od zarazNapisany przez PinPraca , 09 sty 2019 ![]() |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych