Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Jak założyć bar z kebabem i czy się to opłaca?


216 odpowiedzi w tym temacie

#41 ~gregory peck~

~gregory peck~
  • Goście

Napisano 21 grudzień 2012 - 23:59:36

Co do Hasana jest ok. Ale ruchu dużego na Andersa nie mają, a zazwyczaj widzę tam na zmianie 3 lub 4 osoby, więc utrzymanie lokalu sporo kosztuje nie sądzę żeby w tym miejscu już wychodzili na plus.


To nie wątek o hasanie.
Andersa jest przygotowane na duży wywóz a nie na ruch w lokalu.
Wiosną będą parasole ławki i będzie miło,
a zamykanie hasana to tylko sen naiwnych ludzi , zobaczycie że i za kilka lat będzie hasan Jak znam właściciela i jego charakter to się nie podda tylko dlatego że ktoś by sobie tego życzył :)
I możecie sobie pisać że hasan ma długi i inne głupoty podajcie jeden dowód na poparcie swych słów i wtedy piszcie.
Hasan i jego powstanie podniosło w całym mieście próg kebaba i jego obecny smak i to jest fakt, a wyliczanie ile kto zarabia to już domena polaków i słupszczan najbardziej.

#42 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 23 grudzień 2012 - 11:43:37

Dołączona grafika

#43 ~kucharz w punkcie gyros~

~kucharz w punkcie gyros~
  • Goście

Napisano 27 grudzień 2012 - 22:16:29

"Tureccy kucharze biorą nawet 2 tys. zł - zdradza osoba prowadząca tego typu interes" a tu pies by was pracodawcow w tych kebabach by orznal... kucharz z kilkuletnim doswiadczeniem za 2 tys? A moze jeszcze zarejestrowany na 800 zl rozliczany za godzine bez prawa urlopu i do chorobowego... zbojnicki kraj i tyle... czy bylibyscie zadowoleni jakby ktos tak traktowal was albo wasza rodzine?! tez mi biznesmeni... zlodzieje, oszusci i naciagacze... co mamy winic rzad!

#44 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 19 kwiecień 2013 - 20:19:56

"Tureccy kucharze biorą nawet 2 tys. zł - zdradza osoba prowadząca tego typu interes" a tu pies by was pracodawcow w tych kebabach by orznal... kucharz z kilkuletnim doswiadczeniem za 2 tys? A moze jeszcze zarejestrowany na 800 zl rozliczany za godzine bez prawa urlopu i do chorobowego... zbojnicki kraj i tyle... czy bylibyscie zadowoleni jakby ktos tak traktowal was albo wasza rodzine?! tez mi biznesmeni... zlodzieje, oszusci i naciagacze... co mamy winic rzad!


Ci co mają/mieli , bo nie wiem, kebaba na starym rynku i na w.polskiego, jeżdżą mercedesem CLS i na walacje jeżdżą do Mexyku, Am.Południowej, cała Afryka, najpiękniejsze wyspy świata, i zakątk Azji. Ale narzekają, że przez obciążenia nie mogą pracownikom płacić więcej niż najniższa krajowa.... W tej sytuacji wcale się nie dziwię, że nie mogą im więcej płacić...

#45 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 19 kwiecień 2013 - 20:20:45

"Tureccy kucharze biorą nawet 2 tys. zł - zdradza osoba prowadząca tego typu interes" a tu pies by was pracodawcow w tych kebabach by orznal... kucharz z kilkuletnim doswiadczeniem za 2 tys? A moze jeszcze zarejestrowany na 800 zl rozliczany za godzine bez prawa urlopu i do chorobowego... zbojnicki kraj i tyle... czy bylibyscie zadowoleni jakby ktos tak traktowal was albo wasza rodzine?! tez mi biznesmeni... zlodzieje, oszusci i naciagacze... co mamy winic rzad!


Ci co mają/mieli , bo nie wiem, kebaba na starym rynku i na w.polskiego, jeżdżą mercedesem CLS i na walacje jeżdżą do Mexyku, Am.Południowej, cała Afryka, najpiękniejsze wyspy świata, i zakątk Azji. Ale narzekają, że przez obciążenia nie mogą pracownikom płacić więcej niż najniższa krajowa.... W tej sytuacji wcale się nie dziwię, że nie mogą im więcej płacić...

#46 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 20 kwiecień 2013 - 09:17:47

skandal

#47 ~praktyk~

~praktyk~
  • Goście

Napisano 17 lipiec 2013 - 19:58:21

Mozna czytac opinie innych, mozna sobie na sucho liczyc, mozna planowac 3 osoby za 2000brutto. Ale wszystko sie zmienia gdy wdrozymy to w zycie, w praktyke. Bo np, 50 osob tylko czeka az otworzy sie nowy kebab by do niego pojsc. A jezeli pojdzie to wazne bedzie pierwsze wrazenie by pojsc tam koejny raz. Gdy zostawimy to na pastwe zatrudnionych ludzi i bedziemy siedziec w domu i liczyc zyski to moze sie okazac, ze pracownik malo zarabiający oi nie dbający o swoja zajebista posadę moze czesc tych zyskow podbierac. Kazdy biznes zaczynajmy sami a potem pilnujmy. Najwazniejsze jest oczywiscie estetyka, czystosc, łądny zapach i dobry smak.



#48 ~romek~

~romek~
  • Goście

Napisano 17 lipiec 2013 - 21:18:41

Kolejny Analfabeta, O co Ci chodzi gościu?



#49 ~padaka~

~padaka~
  • Goście

Napisano 27 lipiec 2013 - 20:32:24

w tym miescie nic się nie oplaca, wszystko pada



#50 ~Patryk00~

~Patryk00~
  • Goście

Napisano 11 sierpień 2013 - 07:20:55

Tak się zastanawiam, czy tutaj piszę w ogóle ktoś, kto już prowadzi taki biznes? Potrzebuję rady co do wyboru sprzętu do otwarcie baru z kebabem. Co byście konkretnie polecili. Zastanawiałem się nad sprzętem od firmy GORT. Korzystał ktoś może?



#51 ~hanka~

~hanka~
  • Goście

Napisano 11 sierpień 2013 - 14:45:12

tak sobie poczytałam i niewiele z tego wynika.Żadnych wniosków ani informacji użytecznych.To takie mydlenie i wprowadzanie w błąd, kilka osób w sposób przemyślany robi reklamę. Marne informacje,marne miejsce (nawet nie wiem co to za forum).



#52 ~Wiktor~

~Wiktor~
  • Goście

Napisano 18 sierpień 2013 - 09:21:59

Tak się zastanawiam, czy tutaj piszę w ogóle ktoś, kto już prowadzi taki biznes? Potrzebuję rady co do wyboru sprzętu do otwarcie baru z kebabem. Co byście konkretnie polecili. Zastanawiałem się nad sprzętem od firmy GORT. Korzystał ktoś może?

 

Ogólnie firma GORT posiada dość sporo sprzętu, również do kebabu. Ja posiadam takowy już jakieś 2 lata i nie było z nim problemu. Solidne wykonanie, a do tego całość wykonana w Polsce.



#53 ~ciekawy~

~ciekawy~
  • Goście

Napisano 30 sierpień 2013 - 17:41:20

a czy to prawda, że utrata kręcącego się miesa na opiekaczu może wynosić ok 40%



#54 smakosz

smakosz

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 652 postów

Napisano 31 sierpień 2013 - 12:07:38

na pewno nie uzyskasz tyle porcji ile waży świeżo zakupione mieso, a ile dokładnie, to zależy od skladu mięsa (co ma się wytopic, to się wytopi). bliższe informacje uzyskasz od kogoś prowadzacego taki biznes lub u producenta mięsa. wiadomo im mięso droższe, tym zawiera więcej "miesa w miesie". jeśli jest tańsze, to zawiera wiele dodatków, które niekoniecznie pozostaną po wypieczeniu na drucie.



#55 proszę o kulturę

proszę o kulturę

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 8154 postów

Napisano 31 sierpień 2013 - 12:15:11

a czy to prawda, że utrata kręcącego się miesa na opiekaczu może wynosić ok 40%

 

 

A bywa,że więcej.



#56 ~Mięsożerca~

~Mięsożerca~
  • Goście

Napisano 31 sierpień 2013 - 18:04:24

na pewno nie uzyskasz tyle porcji ile waży świeżo zakupione mieso, a ile dokładnie, to zależy od skladu mięsa (co ma się wytopic, to się wytopi). bliższe informacje uzyskasz od kogoś prowadzacego taki biznes lub u producenta mięsa. wiadomo im mięso droższe, tym zawiera więcej "miesa w miesie". jeśli jest tańsze, to zawiera wiele dodatków, które niekoniecznie pozostaną po wypieczeniu na drucie.

 

Parówka zanurzona w gorącej wodzie powiększa swoją objętość, pęcznieje. Proponuję zmienić sposób obróbki mięsa w kebabie z opiekania i grillowania na gotowanie - wtedy mięsa będzie więcej ;) A dla smaku to i tak będzie miało drugorzędne znaczenie, przecież wszystko to mielonka... ;)



#57 smakosz

smakosz

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPip
  • 652 postów

Napisano 31 sierpień 2013 - 20:00:00

Mięsożerco, poniekąd masz rację. Szczerze to lepiej kupić droższego kebaba, ale z dobrym jakościowo miesem, niz jeść coś co tylko przypomina mięso. kilka złotych więcej - raz na np. miesiąc, nie robi różnicy.



#58 ~Łukasz~

~Łukasz~
  • Goście

Napisano 01 wrzesień 2013 - 06:43:44

W Słupsku nie opłaca sie juz otwierac kolejnego lokalu z żarciem. Nie rozumiem dlaczego wszyscy młodzi biznesmeni za wszelka cene pchają sie do żarcia??? Spróbujcie otworzyc cos czego w Słupsku nie ma albo jest mało. Np. punkt xero- w Słupsku jest tylko jeden lub dwa, albo nawet zakład gdzie naprawia sie konsole- w Słupsku jest tylko jeden a ile ludzi posiada w domu konsole? a nie wszyscy tylko kebaba albo pizzerie az do obrzydzenia...



#59 proszę o kulturę

proszę o kulturę

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 8154 postów

Napisano 01 wrzesień 2013 - 09:11:23

Zauważyłąm,że na hali przy Banacha otwarto punkt ksero+ inne usługi/nie przeczytałam dokładnie,więc nie piszę/



#60 Greenbacker30

Greenbacker30

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 11 wrzesień 2013 - 11:11:30

Dobry sprzęt mówisz, że aż tak drogi? Bym musiał sptytać znajomego, gdyż właśnie prowadzi taki interes.





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych