Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Garnki Philipiak - warto?


829 odpowiedzi w tym temacie

#61 ~Ola~

~Ola~
  • Goście

Napisano 04 luty 2014 - 15:47:54

Widzę, że nie tylko ja przejęłam się kartkami rozdawanymi przez ludzi Philipiaka. Wciskają je na siłę, a w nich wcale nie jest zawarty prezent, tylko rzecz, za którą tak czy siak trzeba zapłacić. Chyba mają coraz mniej klientów... Nareszcie ludzie przejrzeli na oczy!!



#62 ~Antosia~

~Antosia~
  • Goście

Napisano 05 luty 2014 - 08:10:54

Nie warto kupować garnków Philipiak przede wszystkim za cenę. Inne garnki są lepsze, a zdecydowanie tańsze. Poza tym ta firma oszukuje ludzi! Nie tylko starsze osoby, ale też w wieku średnim. Piorą im mózgi i takie osoby nie wiedzą nawet co podpisują :/



#63 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 luty 2014 - 14:47:17

Zgadzam się z poprzednikiem, philipiak pierze mózgi bezbronnym staruszką dodatkowo oszukując ich! 



#64 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 05 luty 2014 - 15:04:19

Kupilam garnki i jestem zadowolona,po kupieniu ich też Byłam na prezentacji, wcale nie wmawiali mi, że mam coś kupić nawet gdy wyraziłam swoje zainteresowanie szybkowarem, może akurat trafilam na nienarzucających się przedstawicieli, ale mimo wszystko było ok.

Garnki w większości spełniają dobrze swoje zadanie, chociaż zdarzają się sytuacje, gdy coś sie przypali. Łatwo się je czyści, (nawet gdy ktoś zapomniał wyłaczyć palnika i gotował bigos jakieś 8 godzin, z bigosu kompletnie nic nie zostało, garnek cały, sądze, że zwykły garnek móglby sie spalić)

Ale Z pewnościa są zwolennicy garnków jak i przeciwnicy;)



#65 ~pos3gacz~

~pos3gacz~
  • Goście

Napisano 05 luty 2014 - 18:53:12

Kupilam garnki i jestem zadowolona,po kupieniu ich też Byłam na prezentacji, wcale nie wmawiali mi, że mam coś kupić nawet gdy wyraziłam swoje zainteresowanie szybkowarem, może akurat trafilam na nienarzucających się przedstawicieli, ale mimo wszystko było ok.
Garnki w większości spełniają dobrze swoje zadanie, chociaż zdarzają się sytuacje, gdy coś sie przypali. Łatwo się je czyści, (nawet gdy ktoś zapomniał wyłaczyć palnika i gotował bigos jakieś 8 godzin, z bigosu kompletnie nic nie zostało, garnek cały, sądze, że zwykły garnek móglby sie spalić)
Ale Z pewnościa są zwolennicy garnków jak i przeciwnicy;)


Czegoś głupszego od tego postu jeszcze nie czytałem.
Durnowata - kitu wciskanie, to też sztuka, tylko ty do tego nie masz talentu, to przynajmniej się nie ośmieszaj.

Za cenę tych garnków mogę kupić inne tej samej klasy i do tego jeszcze
zaoszczędzę około 90 % kosztów.

Kupuję garnki, a nie nazwę, a to czyni różnicę.
Garnki powinny służyć w kuchni, a nie do chwalenia się na forum

Głupich nie sieją, oni sami się rodzą.

#66 ~Ewa~

~Ewa~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 09:12:30

Odradzam zakup garnków Philipiak. Całkiem niedawno dostałam je od mamy. Chciała mi zrobić świetny prezent, a zmarnowała kilka produktów, z których chciałam zrobić pyszny obiad... Wszystko się przypaliło, a śmierdziało w domu niemiłosiernie!!! Myślałam, że ja coś złego zrobiłam, więc przy kolejnym gotowaniu bardzo uważałam iii... nic to nie dało!!! Te garnki są do d...y!



#67 ~Ewa~

~Ewa~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 09:14:58

Odradzam zakup garnków Philipiak. Całkiem niedawno dostałam je od mamy. Chciała mi zrobić świetny prezent, a zmarnowała kilka produktów, z których chciałam zrobić pyszny obiad... Wszystko się przypaliło, a śmierdziało w domu niemiłosiernie!!! Myślałam, że ja coś złego zrobiłam, więc przy kolejnym gotowaniu bardzo uważałam iii... nic to nie dało!!! Te garnki są do d...y!



#68 ~Lila~

~Lila~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 09:49:39

Oni są czarujący tylko na początku i jeżeli kupisz ich gary. Potem są tak chamscy, że człowiek nie wie co ma zrobić! Mnie zatkało po pokazie garów Philipiaka, keidy odmówiłam zakupu czegokolwiek, a Pan mnie namawiający odwrócił się i poszedł w długą! Żarty sobie z klientów robią! Traktują ich jak "nic"!

Również się nabrałam na czarujących prezenterów. Z jakiegoś bileciku "wygrałam" garnek, a potem okazało się, ze muszę za niego sama zapłacić. Jaja sobie robią!



#69 ~Julia~

~Julia~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 10:53:49

Jeśli kupisz garnki Philipiaka, to wydasz nieptrzebnie kupę kasy, a Twojemu tacie na pewno się to nie przysłuży... Lepiej iść do marketu i popatrzeć za garnkami w rozsądnych cenach, bo gwarantuję, że nie są gorsze od garnków Philipiaka.



#70 ~Aldona~

~Aldona~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 11:21:12

Jeśli ktoś chce zaoszczędzić pieniądze, to niech nie kupuje garnków Philipiaka. Poza tym ne wydaje mi się, że gotowanie bez użcyia soli może być smaczne. A proszę pamiętać, że w każdej z przypraw jest sól więc w zasadzie to je się jałowe jedzenie... Super! :D

Jedyne osoby, które mogą napisać, że garnki Philipiaka są dobre, to jego pracownicy. Te garnki nie są warte 1/10 ceny!!! Są zrobione z najtańszych materiałów i jeszcze pewnie w Chinach. Wstyd dla tej firmy!!!



#71 ~Elka~

~Elka~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 11:28:37

Ja 14 lat temu kupiłem "zwykły" stalowy garnek za niecałe 10 zł i po 2 latach też wyglądał jak nowy. Obecnie wygląda prawie jak nowy.

Zdumiewające. Garnki za "jedyne" ileś tam tysięcy i można w nich gotować bez soli. :lol:

Ja będąc na studiach bez soli ugotowałam fasolę w garnku z targu. Nie dało się tego zjeść! Wątpię więc, że w garnku za kilka tysięcy smakowałoby to lepiej...



#72 ~pos3gacz~

~pos3gacz~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 11:56:36

Ja będąc na studiach bez soli ugotowałam fasolę w garnku z targu. Nie dało się tego zjeść! Wątpię więc, że w garnku za kilka tysięcy smakowałoby to lepiej...



To nie była wina garnka, a kucharki.
Bez soli można gotować wszystko i nie ważne ile kosztował garnek w którym gotuje się nie solona potrawa.

Trzeba wiedzieć co i kiedy trzeba gotować bez soli i trzeba również znać rolę soli w procesie gotowania

#73 ~pos3gacz~

~pos3gacz~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 12:03:55

Anielcia, dnia 03 Lut 2014 - 2:38 PM, napisał:

Poza tym ne wydaje mi się, że gotowanie bez użcyia soli może być smaczne. A proszę pamiętać, że w każdej z przypraw jest sól więc w zasadzie to je się jałowe jedzenie... Super! :D

Anielciu - taka z ciebie kucharka, jak z koziego zadka trąba.

#74 ~Angie~

~Angie~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 12:12:11

Jak można gotować np ziemniaki, mięso, fasolkę  bez soli. To idąc tym tokiem myślenia upieczmy ciasto bez cukru.

Totalna paranoja.

Już widzę jak ktokolwiek z mojej rodziny je ziemniaki czy cokolwiek innego bez soli... :D żarty sobie robicie?! Nie można jeść jałowych potraw. Bleeee!!!



#75 ~Anja~

~Anja~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 12:33:54

Teraz błysnąłeś "yntelektem".

Wyobraź sobie, że można gotować bez solenia potraw, a piec ciasto bez cukru.

 

Wiesz co się dzieje w trakcie procesu gotowania z użyciem chlorku sodu ???

 

Nie napiszę więcej, aby Cię nie ośmieszyć na forum.

 

No można. Nikt nie mówi, że nie. Ale to nie znaczy, że potrawy są wtedy smaczne. Jest to jałowe i okropne! Kiedyś zapomniałam dodać soli do ziemniaków i myślałam, że puszczę pawia! I nie ma tu nic do rzeczy intelekt.



#76 ~Mamcia~

~Mamcia~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 12:46:05

Uważajcie na takie firmy jak Philipiak! Szczególnie na tę firmę! Moich znajomych porobili tak w balona, że teraz spłacają kredyt 7 tys za gary, w których nie gotują, bo w jednym się odczepiła rączka, a kolejny jest cały przypalony i nie idzie tego domyć! Nie mówiąc już, że od samego początku notorycznie przypalały potrawy. Jest to jawne naciąganie na buble, a prawo nic z tym nie robi! Od czasu do czasu nałoży karę, a Philipiak dalej sprzedaje swoje badziewia!



#77 ~Eliza~

~Eliza~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 12:51:43

Ciężko mi uwierzyć w to, że warto kupić garnki za 7000 zł. Musiałyby same gotować, sprzątać, zmywać się i robić zakupy. Zarabiają na tym,  że sprzedają towar warty 500 zł za 7000 zł !   

Te garnki nie dość, że same nie gotują, to jeszcze uniemożliwiają gotowanie ludizom! Jest to największe oszustwo od dawna! Najgorsze, że ludzie dają się nabierać, a firma dzięki temu utrzymuje się dalej na rynku.



#78 ~Marta~

~Marta~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 13:53:33

Owszem, kupiłam garnki razem z teściową. Pod wpływem czarującego prezentera, który tak słodko namawiał mnie na zakup. Prawda jest taka, że kiedy zaczęłam się wahać i chciałam zrezygnować dołączyła koleżanka tamtego pana i naciskali, że taka okazja, że tyle rabatu dadzą. Tak mnie skołowali, że dwa zestawy wzięłyśmy. Zanim wyszłam ze spotkania chciałam jedną umowę anulować. Pan mi oznajmił, że zwrot nie jest możliwy. Więc teraz mam garnki. Przypalają bardziej niż te z bazaru, a smród tak niesamowity, że z domu wyrzuca jak gotuję w nich cokolwiek. Odradzam.

Nie pierwszy raz się zdarzyła taka sytuacja jak Pani. Mojej cioci również wciskali garnki tak długo, aż w końcu ze znużenia zgodziła się je wziąć i podpisała umowę. Nie wiedziała jednak na co się pisze... Nie dość, że kupiła gary za tyle pieniędzy, to jeszcze nie gotuje w nich, bo są beznadziejn! Przypalają i śmierdzą! Nie mam pojęcia z czego oni je robią ale garnki śmierdzą tak badzo, że samo to odstrasza od gotowania w nich...



#79 proszę o kulturę

proszę o kulturę

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 8154 postów

Napisano 06 luty 2014 - 18:14:38

Czy ktokolwiek próbował reklamować te garnki? Jak czytam,że kogoś zmuszono,że ktoś tam uległ urokowi to padam ze śmiechu.Ludzie,czy Wy potraficie myśleć?



#80 ~pos3gacz~

~pos3gacz~
  • Goście

Napisano 06 luty 2014 - 18:50:57

Już widzę jak ktokolwiek z mojej rodziny je ziemniaki czy cokolwiek innego bez soli... :D żarty sobie robicie?! Nie można jeść jałowych potraw. Bleeee!!!

Teraz mały wykład, dlaczego powinno gotować się ziemniaki bez użycia soli - chlorku sodu - sól w trakcie gotowania przyspiesza "wypłukiwanie""
składników mineralnych zawartych w ziemniakach, w innych produktach również.
Gdybyście mieli możliwość zbadanie produktów przed obróbką termiczną
[gotowanie] i po niej, to byście się przekonali, że w wyniku użycia soli
produkty stały się "jałowe" z powodu wypłukania składników mineralnych.

Inaczej ma się proces konserwacji mięsa i dalsza obróbka bez użycia płynów - pieczenie, wędzenie.
 

No można. Nikt nie mówi, że nie. Ale to nie znaczy, że potrawy są wtedy smaczne. Jest to jałowe i okropne! Kiedyś zapomniałam dodać soli do ziemniaków i myślałam, że puszczę pawia! I nie ma tu nic do rzeczy intelekt.

Osobiście - nigdy nie solę ziemniaków i wcale nie twierdzę, że są niesmaczne.

I nie ma tu nic do rzeczy intelekt.
 
Żebyś wiedziała, jak wiele wspólnego ma z tymi sprawami intelekt, ale tobie nie można niczego wytłumaczyć - ty jesteś mądrzejsza.



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych