Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Dom Rybaka w Ustce


75 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~betyona~

~betyona~
  • Goście

Napisano 22 kwiecień 2008 - 21:55:41

DOM RYBAKA CZY WARTO TAM JECHAC

na forum posty i nazwy tematów piszemy małymi literami

Użytkownik peacemaker edytował ten post 22 kwiecień 2008 - 23:31:12


#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 27 kwiecień 2008 - 15:58:27

DOM RYBAKA CZY WARTO TAM JECHAC

na forum posty i nazwy tematów piszemy małymi literami

Napewno warto tam zjesc pizze,sledzika w oleju,wypic herbatke z szerokiej oferty.Obsluga tez sympatyczna.Ostrzegam przed KORSARZEM.Jest brudno,drogo i niezbyt sympatycznie.

#3 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 maj 2008 - 11:20:28

dobrej przyszlosci wlascicielom Domu Rybaka w Ustce.Wczoraj(03.05.08)bylismy tam ok.godz.15.30.Prawda jest,ze bylo troche ludzi,ale brak profesjonalnej obslugi tworzyl niesamowity balagan.Obslugujace dzieci nie wspolpracowaly ze soba,tworzyly balagan w obsludze.Pisze,ze to dzieci,bo takie odnioslam wrazenie,napewno nie byly to kelnerki z doswiadczeniem chocby minimalnym w branzy.Smieszyly mnie sytuacje,kiedy ,,kelnerka,,chodzi z dwoma talerzami od stolika do stolika i nawe nie pyta co bylo zamawiane,ale patrzy raz na talerz,raz na gosci i odchodzi dalej.Brak szkolenia Panie Wlascicielu nie przyniesie Panu chluby.Kelner nie moze miec tzw.pustych przebiegow.Zbiera zamowienia od gosci siedzacych obok,sprzata naczynia po drodze,wynosi je,przekazuje zamowienie w kuchni lub barze i wraca z wydanymi juz zamowieiami.Tego akurat u Panstwa nie ma.Zal bylo patrzec na te zmeczone twarzyczki,na sile usmiechajace sie,zagubione,przestraszone mlynka,jaki przez moment wystapil.Na dzieciach interesu sie nie zrobi.

#4 ~Pocahontas~

~Pocahontas~
  • Goście

Napisano 05 maj 2008 - 20:48:23

dobrej przyszlosci wlascicielom Domu Rybaka w Ustce.Wczoraj(03.05.08)bylismy tam ok.godz.15.30.Prawda jest,ze bylo troche ludzi,ale brak profesjonalnej obslugi tworzyl niesamowity balagan.Obslugujace dzieci nie wspolpracowaly ze soba,tworzyly balagan w obsludze.Pisze,ze to dzieci,bo takie odnioslam wrazenie,napewno nie byly to kelnerki z doswiadczeniem chocby minimalnym w branzy.Smieszyly mnie sytuacje,kiedy ,,kelnerka,,chodzi z dwoma talerzami od stolika do stolika i nawe nie pyta co bylo zamawiane,ale patrzy raz na talerz,raz na gosci i odchodzi dalej.Brak szkolenia Panie Wlascicielu nie przyniesie Panu chluby.Kelner nie moze miec tzw.pustych przebiegow.Zbiera zamowienia od gosci siedzacych obok,sprzata naczynia po drodze,wynosi je,przekazuje zamowienie w kuchni lub barze i wraca z wydanymi juz zamowieiami.Tego akurat u Panstwa nie ma.Zal bylo patrzec na te zmeczone twarzyczki,na sile usmiechajace sie,zagubione,przestraszone mlynka,jaki przez moment wystapil.Na dzieciach interesu sie nie zrobi.

Faktem jest ze w Domu Rybaka nieraz pracuja ludzie mlodzi i jest to ich pierwsza praca, stad ich niedoswiadczenie. Dom Rybaka rekrutuje wlasnie w maju i w czerwcu by przed sezonem kelnerzy byli juz calkiem oblatani... gastronomia to branza gdzie "doswiadczeni" bardzo czesto oszukuja (kelnerowi nieraz przechodzi przez rece kilka tysiecy zlotych dziennie, zwlaszcza w dzien dancingu w Domu Rybaka), pija w pracy i maja mnostwo innych nawykow. Pracowalam w Domu Rybaka 2 sezony, znam osobiscie wlasciciela i jest do czlowiek ktory bardzo o nas dbal (ilu znacie ludzi ktorzy po pracy,nieraz o 4 czy 5 w nocy, rozwoza swoich pracownikow po Slupsku, wszystkich odstawiajac pod drzwi?) i u ktorego naprawde dobrze sie pracowalo. Nie raz i nie dwa zlapal "doswiadczone" kelnerki na podbieraniu pieniedzy za wstep albo innych oszustwach i dlatego woli zatrudnic osoby ktore nigdy nie pracowaly w gastronomii i nie sa skazone ta branza. Po poprzednim sezonie wydzierzawil jednak lokal i nie wiem czy dalej zajmuje sie jego prowadzeniem.
Poczatki sa ciezkie, ja zaczynalam w Domu Rybaka od pustych przebiegow i unikania gosci gdy sie nie wyrabialam a teraz pracuje w Warszawie na Nowym Swiecie i jestem sie w stanie utrzymac z 8 dni pracy w miesiacu (studiuje dziennie i pracuje tylko w soboty i niedziele) bo po tym co dzieje sie w Domu Rybaka w piatkowy albo sobotni wieczor nic juz nie jest w stanie mnie zaskoczyc.
Swoja droga - dzis kelner nie przekazuje juz osobiscie zamowien do kuchni ani na bar. A juz na pewno nie w Domu Rybaka gdzie obowiazuja POSy i palmtopy :)

#5 ~kelner~

~kelner~
  • Goście

Napisano 19 maj 2008 - 04:01:17

osobiscie nie polecam tego lokalu kiedys było w miare dobrze ale teraz stworzyła sie tam typowa melina niestety taka prawda taki lepszy poranek a co do obsługi to szkoda słow kelnerzy którzy byli tam kiedys wiedzieli jeszcze co maja robic a obecny personel to zupełna pomyłka sami sie gubia motaja nie wiedza co robic a i tak bardziej sa zainteresowani sobą niz goscmi nie wróze im dobrej przyszłosc a jezeli chodzi o dobra pizze to polecam aldente ul.wilcza prawdziwa włoska pizza

#6 ~Pocahontas~

~Pocahontas~
  • Goście

Napisano 27 maj 2008 - 15:32:23

osobiscie nie polecam tego lokalu kiedys było w miare dobrze ale teraz stworzyła sie tam typowa melina niestety taka prawda taki lepszy poranek a co do obsługi to szkoda słow kelnerzy którzy byli tam kiedys wiedzieli jeszcze co maja robic a obecny personel to zupełna pomyłka sami sie gubia motaja nie wiedza co robic a i tak bardziej sa zainteresowani sobą niz goscmi nie wróze im dobrej przyszłosc a jezeli chodzi o dobra pizze to polecam aldente ul.wilcza prawdziwa włoska pizza


Kiedy byles tam ostatnio? W ciagu ostatniego roku duzo sie tam zmienilo, wczesniej lokal przez przypadek byl prowadzony przez przedsiebiorce z branzy odziezowej :P Ale po ostatnich wakacjach objal go ktos inny wiec mysle ze sporo sie zmienilo

#7 ~~matka~~

~~matka~~
  • Goście

Napisano 27 maj 2008 - 19:23:48

dom rybaka- przydalaby sie kontrola w weekend na dyskotece policji pelnoletnosci pijacej "klienteli", wedlug mnie z porzadnej restauracji zrobili przedszkole

#8 ~kelner~

~kelner~
  • Goście

Napisano 31 maj 2008 - 13:51:42

Kiedy byles tam ostatnio? W ciagu ostatniego roku duzo sie tam zmienilo, wczesniej lokal przez przypadek byl prowadzony przez przedsiebiorce z branzy odziezowej :P Ale po ostatnich wakacjach objal go ktos inny wiec mysle ze sporo sie zmienilo

w woli sprostowania obieli czyli dwóch a nie jeden a to nie zalezy kto jest szefem lokalu a jaki ma persolnel jezeli ma doswiadczonych ludzi na odpowiednich stanowiskach to wcale nie musi sie znac na gastronomii

#9 ~Pocahontas~

~Pocahontas~
  • Goście

Napisano 01 czerwiec 2008 - 12:27:09

w woli sprostowania obieli czyli dwóch a nie jeden a to nie zalezy kto jest szefem lokalu a jaki ma persolnel jezeli ma doswiadczonych ludzi na odpowiednich stanowiskach to wcale nie musi sie znac na gastronomii

Gdyby miał dobrego managera i jemu powierzył prowadzenie restauracji to jasne ze nie musi, ale zarzadzal nia sam, niektore jego decyzje byly zupelnie nietrafione i tylko utrudniały kelnerom ich (i tak w tym lokalu bardzo ciężką) pracę...

#10 ~gosc~

~gosc~
  • Goście

Napisano 02 sierpień 2008 - 09:46:56

witam.jestem częstym bywalcem tego lokalu i nie moge narzekac. kelnerki choc mlode są bardzo mile a przede wszystkim trzeba zwrocic uwage jak ciezka jest ich praca i ile razy muszą nabiegać sie do naszych stołów po tak ogromnym lokalu.zauwazyłem tez ze ludzie nie są nauczeni zostawiac im napiwkii choć większośc z nich na to bardzo zasługuje. jedzenie tez dobre.polecam

#11 ~~~25~~~

~~~25~~~
  • Goście

Napisano 02 sierpień 2008 - 17:34:10

Smaczne jedzenie, miła obsługa (w każdym miejscu kelnerce może się czasem zdarzyć wpadka więc pomijam ten szczegół), przystępne ceny, dobre drinki.

#12 ~R@dek85~

~R@dek85~
  • Goście

Napisano 02 sierpień 2008 - 18:08:08

i fajne dancingi :)

#13 ~studentka~

~studentka~
  • Goście

Napisano 18 maj 2009 - 20:51:15

Świetne jedzenie, duuuuuużo miejsca :) Niestety ceny nie kuszą za bardzo, ale wiadomo - Ustka :P

#14 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 09 czerwiec 2009 - 10:40:13

Tyle różnych opinii na temat "domu rybaka" a ja w te wakacje zamierzam tam pracować nie chce być "nieudaną kelnerką"

#15 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 09 czerwiec 2009 - 10:50:58

eee ceny ? Ceny mają bardzo dobre!
No i mistrzowskie rybki, do dyspozycji trochę drinków, czego chcieć więcej ;)

#16 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 18 czerwiec 2009 - 14:57:08

Będzieszz pracować w domu rybaka? od kiedy? ile płacą? różne opinie ale też tam zadzwonie.

#17 ~wczasowiczka~

~wczasowiczka~
  • Goście

Napisano 19 lipiec 2009 - 18:57:33

po zjedzeniu tam kolacji meczylismy sie calą noc z zatruciem pokarmowym, wiec nie POLECAM

#18 ~Karola~

~Karola~
  • Goście

Napisano 05 sierpień 2009 - 21:53:49

ja bylam tam w pensjonacie i restauracji jestesmy bardzo zadowoleni apartamenty super i lokal na dole tez super imprezy i super jedzenie a co do cen to ja uwazam ze nie sa wysokie.w podrzednych barkach ryba byla drozsza niz tam serdecznie polecam deske ryb pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!

#19 ~soni~

~soni~
  • Goście

Napisano 06 sierpień 2009 - 23:18:34

Uczęszczamy do Domu Rybaka w Ustce od kilku lat. Zawsze jemy to samo. Super jest a właściwie była deska ryb podawana z ziemniakami w łupinkach. Byliśmy w lipcu i niestety trafiliśmy na ziemniaki nie umyte z ziemi. W zębach mieliśmy pełno piachu. Poprosiliśmy kierowniczkę (zwaną wyniośle menager) i zwróciliśmy jej uwagę. Ładnie nas przeprosiła dała rabat ( bo wszystkiego nie zjedliśmy) i zapewniała że to się więcej nie powtórzy. Następnego dnia równiej poszliśmy na nasze ulubione danie. Kelnerka już przy zamówieniu nadmieniła że słyszała o wczorajszej wpadce i zapewniła że dzisiaj będzie ok.
Jakież było nasze zdziwienie jak sytuacja się ponownie powtórzyła. Ziemniaki po prostu nie były umyte z ziemi i upieczone z piaskiem. TRAGEDIA. Poprosiłem o podejście ,,Pani Menager'' - niestety jej nie było. Nie było też Szefa Kuchni ani właściciela. Przy wyjściu zauważyłem że Pani Menager jest więc poprosiłem kelnera aby ją poprosił … niestety nie miał czasu.
Kelnerki pracowite, miłe i uprzejme tylko żal że mają takie kierownictwo i szefa kuchni. Zresztą same bardzo narzekają na atmosferę i słabo płatną pracę …
Ja tam już nigdy nie pójdę a WY sami rozważcie czy warto mieć piasek między zębami.

#20 ~gość~

~gość~
  • Goście

Napisano 07 sierpień 2009 - 00:01:36

a Dom Rybaka ma to wszystko w D
trzepią kasę i nie przejmują się pierdołami wypisywanymi na gp 24
i tak trzymać chłopaki i dziewczęta :):):)



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych