Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Dobra restauracja


114 odpowiedzi w tym temacie

#101 ~baukanczyk~

~baukanczyk~
  • Goście

Napisano 19 grudzień 2018 - 11:24:11

Restauracja góralska pod Czarcim Kopytem w Ustroniu to najlepsza knajpa do jakiej trafiłem. Przede wszystkim dobry smak potraw, ale również oryginalny wystrój. Jedliście kiedyś obiad w podziemnej grocie? :)



#102 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 30 styczeń 2019 - 12:30:54

Dobra restauracja to taka w której obsługa sprzątająca zwłaszcza kible nie kwęka, nie próbuje rządzić, bo w hierarchii pracowników są znacznie wyżsi i sprząta kible bez narzekania, choćby klienci zasrali cała podłogę, albo drzwi i ściany gównem wysmarowali aż po sam sufit.Oczywiście trzeba dodać, że są wśród takiego personelu s.ą wspaniałe dziewczyny zwłaszcza młodsze, bardzo sympatyczne i ich nie wolno krzywdzić, tak samo nie każda stara sprzątaczka jest szurnięta, zdarzają też całkiem sympatyczne panie w starszym wieku, ale gdzieś w różnych firmach ukrywają pojedyncze bardzo wnerwiające baby o mentalności szurniętej sprzątaczki szkolnej, albo sprzątaczki z PGR-u, którym się w ogóle sprzątać kibli nie chce i próbują i to już żenada i skandal tak sobie ludzi ustawiać by tego z lenistwa nie robić, robią to często w stylu .ścigania jak w wojsku, to już jest w ogóle żenada, sprzątaczki i wojsko a co to ma ze sobą wspólnego, wiadomo, że absolutnie nic.Właśnie takie konfliktowe i leniwe wariatki, próbują ścigać i ustawiać zarówno klientów jak i właścicieli i współpracowników. Klienci powinni próbować namierzać i wyczuć kto w danym lokalu sprząta, jeżeli jakaś sympatyczna dziewczyna, to nawet posprzątać za nią, a jeżeli jakaś szurnięta franca, to jej zasrać i zasyfić kibel aż po sufit, często właściciele lokalu byliby wręcz wdzięczni za danie nauczki takiej leniwej sprzątającej francy, bo im samym nie wypada.

 

   Znam osobiście przypadek, pewna bardzo sympatyczna kobieta na wybrzeżu prowadzi pensjonat z restauracją, ale zatrudniła w sumie jako barmankę i kogoś w stylu kierowniczki restauracji (bo lokal za mały i musi być też barmanką) taką "bystrą ze wsi", nawet jeden język obcy trochę znała, w podobnym wieku 40 parę lat jak właścicielka, dlatego chyba potem zaczęła się ośmielać, pozostała część obsługi jak najbardziej okej, a ta franca zaczęła właścicielkę okradać, i coraz bardziej rządzić właścicielka i jej rodziną jak żywcem wzięte z programu "Ukryta prawda" w TVN, ta franca zresztą bardzo lubiła, ten program oglądać i chyba nawet się wzorowała, z punktu widzenia klientów nie dość, że złodziejka i oszustka, bo oszukiwała na reszcie i cenach, to jeszcze nie potrafiąca w ogóle w porównaniu do drugiej barmanki obsługiwać i jeszcze taka nadęta, że się jej nie chciało kibla wycierać jak klienci nachlapali, myślała, że jej "korona" z głowy spadnie i za głupia na to by pracować, bo mydła w kiblu nie był.o przez dwa miesiące, taka nerwową atmosferę tam wprowadzała, taka typowa pracownica "mieszaczka" pasożytująca na restauratorach, zwłaszcza kradzieże utargów. Skończyło się w końcu tym, że właścicielka z kucharkami obiły złodziejskiej wieśniarze ryja i wypieprzyły ją z krwotokiem z lokalu, .żeby już więcej za bar nie wchodziła, zastraszyli, że jak zgłosi i się poskarży, to ją w sali, gdzie pracuj.ą kucharki przerobią na bryzol i tyle ja tam widziano, zagrozili jej jeszcze by w tej chwili oddała, wszystko, co jako barmanka i kierowniczka restauracji zarobiła, bo nakradła z utargów tyle, że ciężko się doliczyć. Z odzyskaniem skradzionych utargów od tej złodziejki to ta sympatyczna właścicielka boryka się do dzisiaj, ale od kiedy ją wyrzucili zza baru, to przynajmniej już ich restauracji nie okrada, ta franca nieźle ich sobie owinęła wokół palca przez całe lata pracy za barem, by swobodnie knajpę okradać. Dodatkowo po wypieprzeniu francy złodziejskiej zza baru poziom nerwówki w lokalu i u właścicieli spadł do zera.



#103 ~Karl~

~Karl~
  • Goście

Napisano 07 luty 2019 - 20:31:23

W Minibrowarmajer w Gliwicach serwuje się 4 gatunki niepasteryzowanego i niefiltrowanego piwa. Obsługa stwarza niepowtarzalną atmosferę. Poza tym jedzenie wyśmienite. Polecam. 

 



#104 ~Luska~

~Luska~
  • Goście

Napisano 07 luty 2019 - 20:59:04

Polecam szczerze restaurację Zacisze w Pszczynie. Pyszna i świeża kuchnia. Sympatyczna obsługa i przyjemne wnętrze. Bardzo lubimy tam jadać niedzielne obiady. 

 



#105 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 08 luty 2019 - 20:06:30

W Minibrowarmajer w Gliwicach serwuje się 4 gatunki niepasteryzowanego i niefiltrowanego piwa. Obsługa stwarza niepowtarzalną atmosferę. Poza tym jedzenie wyśmienite. Polecam. 

nie polecam zatrułem się tym piwem i dostałem sraczki



#106 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 10 luty 2019 - 13:40:08

Polecam szczerze restaurację Zacisze w Pszczynie. Pyszna i świeża kuchnia. Sympatyczna obsługa i przyjemne wnętrze. Bardzo lubimy tam jadać niedzielne obiady. 

Zacisze w Pszczynie zdecydowanie odradzam. Nazwa nietrafiona bo tam głośno, syf i smród. Nigdy więcej nie przyjdę do zacisza w pszczynie.



#107 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 10 luty 2019 - 16:05:19

polecam fajrant w siemianicach... zaje*iste szpitalne żarcie robią...



#108 ~Kamil77~

~Kamil77~
  • Goście

Napisano 27 luty 2019 - 10:42:19

Profesjonalnie łączą smaki w panoramarestauracja.pl i każde połączenie się sprawdza, nawet na pierwszy rzut oka nietypowe. Na talerzy wszystko ładnie wygląda, na co również zwracam uwagę. Chcę, żeby restauracja nieco się wysiliła w związku z obsługą klienta i tutaj to można właśnie spotkać. Najczęściej u nich zostawiam spore napiwki, warto spróbować.

 



#109 ~Kasia88~

~Kasia88~
  • Goście

Napisano 26 marzec 2019 - 13:58:48

Ja też byłam w tej panorame w wakacje i musze powiedzieć że nie ma chyba restauracji w gdańsku z tak obłędnym widokiem na całe miasto. 



#110 ~Luss~

~Luss~
  • Goście

Napisano 28 marzec 2019 - 06:00:58

Sushi to wyjątkowy przysmak moich dzieci. Jak jesteśmy w pobliżu restauracji Kofuku Sushi, zawsze wstępujemy żeby rozkoszować się przepysznym daniem. 

 



#111 ~Franowscy~

~Franowscy~
  • Goście

Napisano 10 czerwiec 2019 - 13:52:22

Jedna z niewielu restauracji, która odpowiada na sugestie, opinie gości panoramarestauracja.pl. Raz napisałam do nich, aby rozpatrzyli zmianę deserów, bo za długo już to samo i faktycznie po pewnym czasie zobaczyłam dwie nowe pozycje. Nie wiem, czy to przeze mnie, ale odpowiadają nawet na negatywne zarzuty i za to głównie doceniam. Nigdy się na jedzeniu sama nie zawiodłam, a i widok na Gdańsk jest fenomenalny. Nawet z tego powodu jakieś ważniejsze spotkanie to warto sobie tam urządzić.

 

 



#112 ~trea~

~trea~
  • Goście

Napisano 22 sierpień 2019 - 10:19:45

Ja lubię chińszczyznę i regularnie jadam w Gdańsku w Lees-Chinese. Miła obsługa, idealna czystość i zawsze wyjątkowy smak. Polecam.

 



#113 m0drzew

m0drzew

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 282 postów

Napisano 22 sierpień 2019 - 10:23:53

Ja lubię chińszczyznę i regularnie jadam w Gdańsku w Lees-Chinese. Miła obsługa, idealna czystość i zawsze wyjątkowy smak. Polecam.

 

 

 

a ja lubię jak na wątku "słupsk" spamują "gdańsk"



#114 ~Kamil77~

~Kamil77~
  • Goście

Napisano 18 listopad 2019 - 10:19:01

Jakiś czas temu byłem ze znajomymi z pracy w restauracji Panorama niedaleko Dworca Głównego i mogę powiedzieć, że to naprawdę fajne miejsce. Jak szukacie jakieś sensownej restauracji w Gdańsku to myślę, że warto tam zajrzeć. Na stronie panoramarestauracja.pl jest też dostępne obecnie menu więc można wcześniej sprawdzić co proponują.

 



#115 prr

prr

    Bywalec

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPip
  • 61 postów

Napisano 11 marzec 2020 - 09:57:56

Najlepsze jest domowe jedzonko, wczoraj zrobilam smaczną zapiekankę:

Podsmażylam na oleju w rondelku na zloty kolor 2 piersi z kurczaka,uprzednio delikatnie je soląc i pieprząc.
Do tego dodalam pokrojone pieczarki (moga byc boczniaki) ,pokrojona połówkę papryki czerwonej i zielonej,pokrojony por (duzo-slicznie pachnie) i wrzuciłam mrożonke leczo. Zamieszalam i poddusilam chwilke ,po czym wrzuciłam przyprawę do chińszczyzny .POzostawilam na spkojnym ogniu aby sie dusilo w calości ok 30-40 min. Do smaczylam sola,sosem sojowym i pieprzem. Dodalam 2 lyzki koncentratu pomidorowego i pozostawilam na ogniu jeszcze prze 15 min. Do dania dobrze pasuje pieprz nepalski https://planteon.pl/...pieprz-nepalski

 

Będzie z ryżem

Użytkownik prr edytował ten post 18 marzec 2020 - 08:23:44




Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych