Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Dobra restauracja


114 odpowiedzi w tym temacie

#21 ~zorro~

~zorro~
  • Goście

Napisano 28 luty 2013 - 01:04:54

Śmieszą mnie porównania Pinokia i
Atmosphere :)ludzie jedzący w Pinokiu nawet nie wiedzą co dostają na talerzu...zachwycają się makaronami a nawet nie wiedzą że do ich zagęszczenia,(zresztą wszystkich sosów na bazie śmietany30%)używają chemicznych granulatów Hugli więc każde danie w którym jest zawarta śmietana jest SZTUCZNIE ZAGĘSZCZONE,sałatki którymi tak się zachwycacie zawierają vinegret w proszku Knorr...to tylko świadczy o kucharzach i właścicielu. Portus nie POSIADA STATUSU HOTELOWEGO więc nie jest ŻADNYM HOTELEM!co najwyżej Hostelem,ale standart tych pomieszczeń nie jest adekwatny do ceny za dobę hotelową.Porównywanie pinokia do atmosphere jest śmieszne,to są dwie różne bajki w których to właściciele atmosphere są prawdziwymi gastronomikami,a właściciel pinokia myśli że nim jest :)




No kolego ale jadu w Tobie,chyba jesteś koneserem kuchni włoskiej,a makarony to się zagęszcza??nowość !słyszałem o sosach na bazie śmietany 30% ale o zagęszczaniu makaronów nie,buchacha,pamiętaj w takim stanie nie wsiadaj na rower bo można mandat dostać.A porównanie lokalu mieszczącego się w bloku mieszkalnym po sklepie spożywczym,a kompleksem wolnostojącym w centrum miasta jest hmmmmm idiotyczne??chyba to dobra ocena.

#22 ~Marian~

~Marian~
  • Goście

Napisano 28 luty 2013 - 11:58:48

no jak ty nazywasz stara zajezdnie trolejbusowa ,sypiaca sie, niewyposazona,z mrowkami biegajacymi po stolach,z wielkim gniazdem os,ktore w sezonie odstraszaja klientow z brudem ktory jest WSZECHOBECNY W CALYM PINOKIU, z wiecznym stukotem kolejowych kol,syfem w ogrodku skalnym przed pizzeria,z barem ktory pamieta jeszcze kadencje Kwasniewskiego porownujesz to cos do RESTAURACJI KTORA ZNALAZLA SIE W 100 NAJLEPSZYCH POLSKICH LOKALI GASTRONOMICZNYCH to nie osmieszaj sie!!!a co do tych niby pinokiowych sosow 30%,to pierwsza sprawa jest taka ze ta kuchnia prawie w calosci opiera sie tylko na nich,i to jest ZALOSNE...tak gotuje sie w barach szybkiej obslugi,zreszta nie zdajesz sobie sprawy co taka skomasowana smietana robi z twoim zoladkiem :)moze juz czas wprowadzic dania z PRAWDZIWEGO GRILLA??????A NIE LECIEC NA ŁATWIZNE????ZROBIC WLASNORECZNIE VINEGRET?????????

#23 ~edek~

~edek~
  • Goście

Napisano 28 luty 2013 - 19:43:45

no jak ty nazywasz stara zajezdnie trolejbusowa ,sypiaca sie, niewyposazona,z mrowkami biegajacymi po stolach,z wielkim gniazdem os,ktore w sezonie odstraszaja klientow z brudem ktory jest WSZECHOBECNY W CALYM PINOKIU, z wiecznym stukotem kolejowych kol,syfem w ogrodku skalnym przed pizzeria,z barem ktory pamieta jeszcze kadencje Kwasniewskiego porownujesz to cos do RESTAURACJI KTORA ZNALAZLA SIE W 100 NAJLEPSZYCH POLSKICH LOKALI GASTRONOMICZNYCH to nie osmieszaj sie!!!a co do tych niby pinokiowych sosow 30%,to pierwsza sprawa jest taka ze ta kuchnia prawie w calosci opiera sie tylko na nich,i to jest ZALOSNE...tak gotuje sie w barach szybkiej obslugi,zreszta nie zdajesz sobie sprawy co taka skomasowana smietana robi z twoim zoladkiem :)moze juz czas wprowadzic dania z PRAWDZIWEGO GRILLA??????A NIE LECIEC NA ŁATWIZNE????ZROBIC WLASNORECZNIE VINEGRET?????????

a moze sie odczep i popatrz ile ludzi chodzi do pinokia a ile do atmosfery.....
i pozapinaj guziki jak plujesz jadem

#24 ~tomasz 36~

~tomasz 36~
  • Goście

Napisano 12 marzec 2013 - 16:07:35

jedzenie swojego czasu na poziomie bardzo dobrym obsluga mila ktos wczesniej dbal o jakosc dan i obslugi teraz widac ze to nie to co wczesniej mowie to z uwstecznieniem 3 letnim nie ma co oszczedzac na pracownikach bo jesli ktos przychodzi przynajmniej 2-3 razy w miesiacu to widzi jakosc dan i takze sposob podejscia do klienta przez obsluge i albo wraca albo szuka nowego miejsca

#25 Zoe

Zoe

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 233 postów

Napisano 13 marzec 2013 - 00:58:09

no jak ty nazywasz stara zajezdnie trolejbusowa ,sypiaca sie, niewyposazona,z mrowkami biegajacymi po stolach,z wielkim gniazdem os,ktore w sezonie odstraszaja klientow z brudem ktory jest WSZECHOBECNY W CALYM PINOKIU, z wiecznym stukotem kolejowych kol,syfem w ogrodku skalnym przed pizzeria,z barem ktory pamieta jeszcze kadencje Kwasniewskiego porownujesz to cos do RESTAURACJI KTORA ZNALAZLA SIE W 100 NAJLEPSZYCH POLSKICH LOKALI GASTRONOMICZNYCH to nie osmieszaj sie!!!a co do tych niby pinokiowych sosow 30%,to pierwsza sprawa jest taka ze ta kuchnia prawie w calosci opiera sie tylko na nich,i to jest ZALOSNE...tak gotuje sie w barach szybkiej obslugi,zreszta nie zdajesz sobie sprawy co taka skomasowana smietana robi z twoim zoladkiem :)moze juz czas wprowadzic dania z PRAWDZIWEGO GRILLA??????A NIE LECIEC NA ŁATWIZNE????ZROBIC WLASNORECZNIE VINEGRET?????????



W du.pie Ci mrówki chodzą.

#26 ~żal.pl~

~żal.pl~
  • Goście

Napisano 13 marzec 2013 - 01:05:54

W du.pie Ci mrówki chodzą.


Hehe Zoe :) Nie kus losu. Ser Casu Marzu z muchami cieszy sie wielkim wzieciem, moze gosc zrobi polską wersje z mrowkami :)

#27 Zoe

Zoe

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 233 postów

Napisano 13 marzec 2013 - 09:58:15

Hehe Zoe :) Nie kus losu. Ser Casu Marzu z muchami cieszy sie wielkim wzieciem, moze gosc zrobi polską wersje z mrowkami :)



:) zapewne tymi upolowanymi w Pinokiu :D

#28 ~gosc~

~gosc~
  • Goście

Napisano 18 wrzesień 2013 - 12:13:05

Na ten moment w Slupsku najlepszy kucharz i najlepsze

zarelko ma Cechowa i to wcale nie reklama,tylko

uczciwa opinia,bylam na 2 imprezach u nich,wczesniej

bywalam w innych restauracjach i mam porownanie.

Na poczatku bylo super ,a potem coraz gorzej,licze na to,

ze Cechowa nie pojdzie za zlym przykladem naszych

restauratorow i zycze im szczerze ,zeby robili to co robia

dalej utrzymujac ten poziom.Pozdrawiam.



#29 ~Kapuśniak~

~Kapuśniak~
  • Goście

Napisano 18 wrzesień 2013 - 15:22:22

Śmieszą mnie porównania Pinokia i
Atmosphere :)ludzie jedzący w Pinokiu nawet nie wiedzą co dostają na talerzu...zachwycają się makaronami a nawet nie wiedzą że do ich zagęszczenia,(zresztą wszystkich sosów na bazie śmietany30%)używają chemicznych granulatów Hugli więc każde danie w którym jest zawarta śmietana jest SZTUCZNIE ZAGĘSZCZONE,sałatki którymi tak się zachwycacie zawierają vinegret w proszku Knorr...to tylko świadczy o kucharzach i właścicielu. Portus nie POSIADA STATUSU HOTELOWEGO więc nie jest ŻADNYM HOTELEM!co najwyżej Hostelem,ale standart tych pomieszczeń nie jest adekwatny do ceny za dobę hotelową.Porównywanie pinokia do atmosphere jest śmieszne,to są dwie różne bajki w których to właściciele atmosphere są prawdziwymi gastronomikami,a właściciel pinokia myśli że nim jest :)

 

A ktoś porównywał Pinokio do Atmosphere? Przecież to zupełnie inne kuchnie, inne ceny, inny klimat - po co to porównywać? Jeżeli chodzi o włoskie jedzenie i pizzę, to uważam, że Pinokio jest na topie w naszym mieście, co nie znaczy, że nie ma czego poprawić i od kogo się uczyć. Ale...

 

no jak ty nazywasz stara zajezdnie trolejbusowa ,sypiaca sie, niewyposazona,z mrowkami biegajacymi po stolach,z wielkim gniazdem os,ktore w sezonie odstraszaja klientow z brudem ktory jest WSZECHOBECNY W CALYM PINOKIU, z wiecznym stukotem kolejowych kol,syfem w ogrodku skalnym przed pizzeria,z barem ktory pamieta jeszcze kadencje Kwasniewskiego porownujesz to cos do RESTAURACJI KTORA ZNALAZLA SIE W 100 NAJLEPSZYCH POLSKICH LOKALI GASTRONOMICZNYCH to nie osmieszaj sie!!!a co do tych niby pinokiowych sosow 30%,to pierwsza sprawa jest taka ze ta kuchnia prawie w calosci opiera sie tylko na nich,i to jest ZALOSNE...tak gotuje sie w barach szybkiej obslugi,zreszta nie zdajesz sobie sprawy co taka skomasowana smietana robi z twoim zoladkiem :)moze juz czas wprowadzic dania z PRAWDZIWEGO GRILLA??????A NIE LECIEC NA ŁATWIZNE????ZROBIC WLASNORECZNIE VINEGRET?????????

 

...ten post pokazuje, że oceniasz bardzo subiektywnie, a przy tym z agresywnym poczuciem racji. Brud? Stukot? Syf w ogródku? Kwaśniewski? No właśnie, nie rozśmieszaj... A Atmosphere należy się uznanie za obecność na rynku i wysoki standard.

 

Na ten moment w Slupsku najlepszy kucharz i najlepsze

zarelko ma Cechowa i to wcale nie reklama,tylko

uczciwa opinia,bylam na 2 imprezach u nich,wczesniej

bywalam w innych restauracjach i mam porownanie.

Na poczatku bylo super ,a potem coraz gorzej,licze na to,

ze Cechowa nie pojdzie za zlym przykladem naszych

restauratorow i zycze im szczerze ,zeby robili to co robia

dalej utrzymujac ten poziom.Pozdrawiam.

 

Ta opinia mnie ciekawi. Czas się wybrać i spróbować. Ale jeżeli okaże się, że to wciąż średnio przyjemne miejsce ze średnim żarciem, to będzie okrótna recenzja :)



#30 ~Marek~

~Marek~
  • Goście

Napisano 19 wrzesień 2013 - 11:46:52

A ktoś porównywał Pinokio do Atmosphere? Przecież to zupełnie inne kuchnie, inne ceny, inny klimat - po co to porównywać? Jeżeli chodzi o włoskie jedzenie i pizzę, to uważam, że Pinokio jest na topie w naszym mieście, co nie znaczy, że nie ma czego poprawić i od kogo się uczyć. Ale...

 

 

...ten post pokazuje, że oceniasz bardzo subiektywnie, a przy tym z agresywnym poczuciem racji. Brud? Stukot? Syf w ogródku? Kwaśniewski? No właśnie, nie rozśmieszaj... A Atmosphere należy się uznanie za obecność na rynku i wysoki standard.

 

 

Ta opinia mnie ciekawi. Czas się wybrać i spróbować. Ale jeżeli okaże się, że to wciąż średnio przyjemne miejsce ze średnim żarciem, to będzie okrótna recenzja :)

 

 

Oj,Kapusniak,    bedzie    o k r o t n a ,bo pisze sie przez U.

A kazda opinia,jesli jest oparta na fakcie powinna byc dla

restauracji sygnalem,jest zle albo jest dobrze,a bedzie lepiej.

Mysle ze uczciwe oceny sa bardzo pomocne dla nas konsumentow,a plucie jadem bezpodstawne nikomu nie sluzy.

Ja jestem od poczatku fanem i klientem Cechowej i zadna opinia mnie nie zniecheci,bo tam bywam.Pozdrawiam.



#31 ~konsument~

~konsument~
  • Goście

Napisano 19 wrzesień 2013 - 15:38:59

Żarełko to chyba dla trzody chlewnej? Bo w restauracjach serwuje się jedzenie.



#32 ~Kapuśniak~

~Kapuśniak~
  • Goście

Napisano 19 wrzesień 2013 - 17:39:15

Oj,Kapusniak,    bedzie    o k r o t n a ,bo pisze sie przez U.

A kazda opinia,jesli jest oparta na fakcie powinna byc dla

restauracji sygnalem,jest zle albo jest dobrze,a bedzie lepiej.

Mysle ze uczciwe oceny sa bardzo pomocne dla nas konsumentow,a plucie jadem bezpodstawne nikomu nie sluzy.

Ja jestem od poczatku fanem i klientem Cechowej i zadna opinia mnie nie zniecheci,bo tam bywam.Pozdrawiam.

 

Ops, racja, co za błąd... ;)

 

A co do Cechowej, oby było jak piszesz, bo w końcu to jest na plus dla naszego miasta i dla nas. Sam wkrótce przetestuję.

 

Pozdro



#33 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 20 wrzesień 2013 - 13:57:31

Jak się nazywa ten nowy bar po city barze w Podkowie. Chcę sobie go ,,wygooglować,, ale nie wiem jak się nazywa.



#34 ~jessu~

~jessu~
  • Goście

Napisano 20 wrzesień 2013 - 14:24:13

a city bar na szczecinskiej padł?????



#35 ~go~

~go~
  • Goście

Napisano 13 listopad 2013 - 00:20:29

to miasto jest za biedne na dobre restauracje.... niestety.... a ci co maja kase psioczą na wszystko i wszędzie.... tak wiec zostają nam stolowki, bary i domowe kuchnie :)



#36 ~polonista~

~polonista~
  • Goście

Napisano 14 listopad 2013 - 20:27:46

Żarełko to chyba dla trzody chlewnej? Bo w restauracjach serwuje się jedzenie.

to jest takie zdrobnienie i przenośnia,ale prostak nie pojmuje tego i już jazda!!!!!!!!!



#37 ~jaca~

~jaca~
  • Goście

Napisano 17 listopad 2013 - 20:37:42

a czemu nie ma juz city bar?zjedli wszystko?



#38 ~go~

~go~
  • Goście

Napisano 19 listopad 2013 - 19:03:20

bo jest teraz wloska pizzeria :)



#39 ~Iwona~

~Iwona~
  • Goście

Napisano 26 lipiec 2014 - 12:19:24

Znalazłam w okolicach Słupska nową restaurację, która mieści się przy polu golfowym w Zajączkowie. Pewnie większość ludzi nie wie, że pod Słupskiem można w golfa pograć. Piwa pod dostatkiem - dla kierowcy bezalkoholowe ;) Gratuluję takich kucharzy - najlepsze taglaitelle z łososia jakie jadłam. Baaaardzooo  czysto i z dala od tłumów. Są też pokoje do wynajęcia, ale  nie miałam okazji sprawdzić.



#40 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 26 lipiec 2014 - 14:17:07

Znalazłam w okolicach Słupska nową restaurację, która mieści się przy polu golfowym w Zajączkowie. Pewnie większość ludzi nie wie, że pod Słupskiem można w golfa pograć. Piwa pod dostatkiem - dla kierowcy bezalkoholowe ;) Gratuluję takich kucharzy - najlepsze taglaitelle z łososia jakie jadłam. Baaaardzooo  czysto i z dala od tłumów. Są też pokoje do wynajęcia, ale  nie miałam okazji sprawdzić.

te tagiatelle to oczywiście za friko zżarłaś, oj nie... zapewne za napisanie posta reklamowego na forum GP24. prawda?!

wstyd tak po chamsku się reklamować. od razu mam odruch wymiotny i na pewno tam nie podjadę sprawdzić. skoro tej restauracji nie stać zapłacić 100 zł za reklamę w GP24, to jakiej jakości dania muszą serwować? ze składników z Netto lub Biedronki? ohyda!!!





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych