Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Zdjęcie

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 EdGa

EdGa

    Znajomy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 20 postów

Napisano 16 grudzień 2013 - 21:54:31

___________________________________________________________

CUKRZYCA  TYPU  2. MOŻNA  JĄ  POKONAĆ. ♥♥♥♥♥

 

BH.304.

MOTTO: CUKRZYCA  TYPU  2, A  STABILNY  POZIOM  CUKRU  PRZEZ  24H. *****

 

PRZY  CUKRZYCY  WAŻNYM  JEST,  ABY  DOSTOSOWAĆ  ODŻYWIANIE  DO  TABEL  Z  TZW.  NISKIMI  WĘGLOWODANAMI:

Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają trzustki. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych toksyn, energetyczne węglowodany wyłącznie nie przekraczające po spożyciu dozwolonej granicy; czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.

 

CHORUJĄC  NA  CUKRZYCĘ  POWINNIŚMY  ZATEM,  REALIZOWAĆ  DIETĘ:

Wg tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO  26%  WZROSTU, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki powodują we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki ww węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają jakości.

 

TABELE;  DOZWOLONE  ORAZ  ZAKAZANE  DOPEŁNIAJĄ  WŁAŚCIWEJ  IDENTYFIKACJI  PRAWD  PRZYRODNICZYCH:

Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 dni ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne. (Max. 30 dni). 

 

PAMIĘTAJMY,  ŻE  POZIOM  CUKRU  WE  KRWI  NIE  PODNOSI  ANI  POWIETRZE,  ANI  WODA  MINERALNA,  LECZ  ZJADANE  WĘGLOWODANY:

Taki sposób odżywiania jest skuteczny i warto go zastosować od zaraz. Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. 

 

WAŻNE.

GLUKOZA  NATURALNA;  TO  RYŻ,  WSZYSTKIE  KASZE,  OWOCE,  WARZYWA:

Logika myślenia, postęp i spokój. Także wypowiadanie słów, które mają merytoryczną wartość. Wskazane są produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU. *****

 

GLUKOZA  NIENATURALNA;  TO  MĄKA  I  CUKIER:

Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. Również wypowiadanie słów, które nic nie znaczą. Jako tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, wykluczamy ponieważ od zawsze były niezdrowe dla człowieka.

 

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:

Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

 

CHLEB  TYPU  KR-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:

80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

 

W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:

Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

 

KONKLUZJA  FINALNA:

Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

 

R E F L E K S J A:

INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. 

IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

 

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.

Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****

Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 

Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.

ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

 

BH.304.

ENGLISH  VERSION: http://www.instytuti...m.pl/index9.php

 

Biologia, medycyna.

 

___________________________________________________________

 


Użytkownik EdGa edytował ten post 05 grudzień 2015 - 14:16:39


#2 ~iska~

~iska~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2014 - 17:42:55

Cukrzyca to okropna choroba. Moja babcia miała cukrzycę, niestety zdrowe jedzenie jej nie interesowało. Jadła słodycze, paliła i prawie wcale nie dbała o swoje zdrowie. Ja póki co robię wszystko by uchronić się przed cukrzycą.



#3 ~malamigotka~

~malamigotka~
  • Goście

Napisano 18 marzec 2019 - 11:08:35

Przy cukrzycy typu 2 najwazniejsza jest odpowiednia dieta, ale nie taka ściągnięta z internetu tylko taka przygotowana przez specjalistę! ja udałam się do Pani dietetyk klinicznej Beaty Ślebzak-Cebuli, który ułożyła dla mnie indywidualny jadłospis i kurczowo sie go trzymam 



#4 ~Ula~

~Ula~
  • Goście

Napisano dziś, 15:29

To prawda, jednak najlepiej wyjaśni nam to dietetyk kliniczny, ja byłam o pani Beaty Ślebzak-Cebuli i to była najlepsza decyzja podczas całej choroby, jestem jej bardzo wdzięczna za pomoc

 





Dodaj odpowiedź



  



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: INDEKS GLIKEMICZNY, CHLEB TYPU KR-IRL, CELLULIT, GIMNASTYKA, POZIOM CUKRU, METODA MONTIGNAC, NADCIŚNIENIE TĘTNICZE, HIPERGLIKEMIA, HIPOGLIKEMIA, SYROP GLUKOZOWY

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych